De lichten van de zendmast in IJsselstein hebben het dinsdagavond korte tijd niet gedaan. De lampen bovenop en aan de zijkant van de toren stonden uit. Dat kan gevaarlijk zijn voor vliegtuigen. De verduistering kwam door werkzaamheden in de toren. Daarbij had de aannemer overdag even de stroom naar de verlichting eraf gehaald.

Maar de aannemer was op het einde van de dag vergeten de stroom naar de verlichting er weer op te zetten. Toen ontdekt werd dat de toren in het donker stond, is iemand naar de zendmast gegaan om de stroom er weer op te zetten, zo meldt RTV Utrecht. Daarna sprongen de lichten zoals de bedoeling is weer aan.


Sinds begin april is het volledige antennesysteem van de zendmast in IJsselstein weer in gebruik genomen na een brand vorige zomer. Diverse radiostations hadden hier lang last van. Het vermogen van de toren werd toen opgeschaald naar de volledige 100 procent, aldus zendmasteigenaar Novec. De zendmast in Smilde moet in augustus weer operationeel zijn. [Radio.NL/RTV Utrecht]