Nieuwe FM-frequenties voor Radio 21 in Nedersaksen


De commerciële zender Radio 21 kan de komende tijd zijn dekking in Nedersaksen flink uitbreiden. Afgelopen week kreeg de rockzender van de regionale mediaraad NLM zes nieuwe FM-frequenties toegewezen in de Duitse deelstaat. De nieuwe frequenties zijn in het noorden van Nedersaksen gepland.

Momenteel is Radio 21 voornamelijk in de regio’s Hannover, Braunschweig, Göttingen, Osnabrück, Oldenburg en Aurich op FM te ontvangen. Binnenkort komt hier ook de strook tussen tussen Hamburg, Bremen en Hannover, vanaf de Noordzeekust naar het zuidoosten, bij. Volgens het radiostation stijgt het potentieel bereik hiermee met 2,8 miljoen luisteraars.


De nieuwe zenders zijn gepland in Holzminden (104,0 FM), Visselhövede (90.1 FM), Lüneburg (91.9 MHz), Uelzen (99.7 FM), Buxtehude (106.0 FM), Stade (97.3 FM) en Cuxhaven (106.6 FM). Het gaat hier overigens, net als bij de andere zenders van Radio 21, voornamelijk om zenders met een laag vermogen en een gering bereik. Alleen de frequenties in Visselhövede en Buxtehude zullen met een vermogen van 1 kW gaan uitzenden.


De frequenties 90.1 FM in Visselhövede werd overigens tot begin dit jaar door de publieke jongerenzender N-Joy gebruikt. In januari verhuisde het station naar de sterkere frequentie 97.6 FM, die in het verleden gebruikt werd door de Britse legerzender BFBS Radio.


Wanneer Radio 21 de nieuwe frequenties in gebruik gaat nemen is nog niet bekend.


Radio 21 startte in mei 2000 als derde commerciële zender in Nedersaksen. ffn en Hit-Radio Antenne gingen de zender al in respectievelijk 1986 en 1990 voor. Grappig detail is dat ffn en Hit-Radio Antenne beiden aandeelhouders van Radio 21 zijn.


Onder het motto “Wir spielen was wir wollen” draait Radio 21 voornamelijk rockhits. Het programma van Radio 21 is vrijwel identiek aan dat van Rockland Radio in Rijnland-Palts. Alleen nieuws, weer, verkeer en reclame verschillen op beide stations. [RS/Radio.NL]