NOS maakt drie uitzendingen over landing André Kuipers


Over ruim een week staat André Kuipers weer met beide benen op de grond. De NOS wijdt drie uitzendingen aan de terugkeer van de ESA-astronaut, die bijna tweehonderd dagen in de ruimte verbleef. Dat heeft de omroep gemeld. Er komt een primetime vooruitblik, een rechtstreeks verslag van de landing in de ochtend en een samenvatting in de vooravond. Alle drie de programma’s worden uitgezonden op Nederland 1, de meest bekeken zender van het land.

In deel één van de ‘touch down-trilogie’, op zaterdag 30 juni, kijkt Rob Trip in het Space Expo in Noordwijk vooruit naar de landing. Het programma komt om 22.05 uur op de buis en duurt een half uur.

Op zondagochtend 1 juli is de landing van de Sojoezraket met de Nederlandse astronaut aan boord tussen 09.30 en 10.30 uur live te volgen via Nederland 1, een primeur. Nog niet eerder zijn beelden van een ruimtelanding live uitgezonden op tv.

In de vooravond volgt op zondag 1 juli nog een uitgebreide terugblik op het ruimte-avontuur van André Kuipers, van de lancering tot de landing. De presentatie van de drie programma’s is in handen van Rob Trip.