NOS zet commentator Jeroen Grueter op EK-finale

Jeroen Grueter is op 1 juli te horen als de commentator van de finale van het EK Voetbal 2012 in Kiev. Het is voor het eerst dat Grueter een EK- of WK-finale voor zijn rekening neemt. Dat heeft de NOS donderdag gemeld. De laatste vier eindtoernooien was Frank Snoeks de man van de finale. Hij mag nu alleen de eerste halve finale doen. “Laat ik voorop stellen dat het een enorme luxe is om meerdere uitstekende commentatoren in de dienst te hebben“, zegt Studio Sport-baas Maarten Nooter.

Zowel Frank als Jeroen behoren tot de absolute top in hun vak, stelt Nooter. “Een reputatie die ze ook dit EK weer hebben waargemaakt. Zo was Frank super tijdens het groepsduel van Oranje met Duitsland. En geloof me, commentaar geven als Nederland verliest, is moeilijker dan wanneer er gewonnen wordt.”

“Tegelijkertijd groeit Jeroen door en heeft hij de laatste jaren veel ervaring opgedaan bij grote wedstrijden. En daarom is dit een logisch moment om ook hem eens een finale van een landentoernooi te laten doen. De Champions League finales wisselde hij al wel eens af met Frank.”

Grueter zal overigens ook de tweede halve finale voor zijn rekening nemen.