Wereldwijde storing treft Twitter


Het populaire microblogbedrijf Twitter kampt met een grote wereldwijde storing. Hierdoor kunnen onder meer twitterberichten over artikelen van Totaal TV niet verstuurd worden.

Normaal is er via het twitteraccount @TotaalTVgids van alle nieuwe artikelen die op Totaal TV geplaatst worden direct een melding op twitter aanwezig. Sinds donderdagavond is dit niet meer mogelijk. Twitter lijkt getroffen te zijn door een wereldwijde storing. Uit de gehele wereld komen berichten dat gebruikers geen tweets meer kunnen plaatsen of kunnen inloggen.

Eindtijd storing niet bekend
In een reactie laat Twitter weten dat technici druk bezig zijn naar de oorzaak van de storing te zoeken. Het bedrijf kan niet zeggen hoe lang de storing gaat duren. Twitter had in het verleden veel met soortgelijke storingen te maken, maar is de laatste tijd steeds stabiel geworden. Er maken wereldwijd meer dan 140 miljoen mensen van deze sociale mediadienst gebruik.


UPDATE: Na een onderbreking van meer dan één uur is twitter weer operationeel. Gebruikers dienen nog wel met enige vertraging bij deze sociale media-dienst rekening te houden.

Geschreven door: Jarco Kriek