Google biedt bedrijven een tool waarmee ze werknemers via Google Maps kunnen volgen. Volgens de zoekfabrikant is het een handige feature voor bijvoorbeeld transportbedrijven.

Google komt met een tool voor bedrijven waarmee werkgevers de locatie van hun werknemers kunnen volgen. Google Maps Coordinate is bijvoorbeeld bedoeld voor logistieke bedrijven die een groep transporteurs efficiŽnt willen coŲrdineren.
Ook op kantoor

De locatie van werknemers kan uiteindelijk ook binnen in panden worden getoond. De functie Google Maps Indoors, waarbij Maps ook plattegronden van gebouwen weergeeft, wordt nog niet ondersteund in Nederland. Wel kan de werkgever precies bepalen waar personeel zich bevindt omdat de tool gps gebruikt.

Locatiegegevens worden real-time gedeeld, waardoor werkgevers direct zien waar elke arbeidskracht zich bevindt. Zo kan bijvoorbeeld de helpdesk van een ict-bedrijf de dichtstbijzijnde systeembeheerder naar een incident verwijzen. De ict'er kan vervolgens allerlei gegevens toevoegen aan de app, zoals informatie over het incident.
Integratie bedrijfssoftware

Ondernemers kunnen zich bij Google aanmelden om het programma te gebruiken. Per aangesloten werknemer betaalt een bedrijf vijftien dollar per maand. Een woordvoerder van Google wist vrijdag nog niet wat de prijzen in Nederland zullen zijn. Er is een api beschikbaar om de tool te integreren met bedrijfssoftware.