Gordon Ramsay tekent nieuw tv-contract


Gordon Ramsay blijft tv-programma’s maken. Hij heeft een nieuw, eenjarig contract getekend bij de Britse tv-zender Channel 4. Dat meldt de tabloid The Sun. Ramsay zal in elk geval drie nieuwe shows maken. Eén daarvan is het nieuwe programma Gordon Behind Bars, dat volgende week van start gaat, en waarin hij de keukens van de Britse gevangenissen induikt. “Gordon is erg blij dat de samenwerking weer een jaar verlengd wordt“, zegt een bron dichtbij de topkok.

De toekomst van Ramsay ligt onder een vergrootglas, sinds hij vorig jaar ook maar een eenjarig contract kreeg. Niet al zijn shows lukten, en met name Gordon’s Great Escape was weinig succesvol. “Maar in totaal heeft de achtjarige samenwerking een aantal van Channel 4′s hoogste scores opgeleverd“, stelt de bron.

Ook Channel 4 is blij met de hernieuwde overeenkomst. “Gordon is een belangrijk onderdeel van ons succes en we zijn blij dat hij bij ons blijft. Hij blijft de meest entertainende chef van het land en we zien hem graag een prominente rol in ons uitzendschema invullen.”

In Amerika sloot Ramsay recentelijk ook een tv-deal. Daar gaat hij Masterchef maken