Horse & Country bij meer aanbieders


Het nieuwe digitale themakanaal Horse & Country is tijdens het CHIO paardensportevent in Rotterdam officieel gelanceerd. De zenders is bij Caiway en Glashart Media te zien, maar binnenkort wordt het bereik van Horse & Country in Nederland groter.

Met de slogan ‘Het beste van de ruitersport en het plattelandsleven’ is Horse & Country nu officieel in Nederland beschikbaar. Sinds 2007 heeft de tv-zender een Engelse versie. In Nederland is Horse & Country al vanaf 14 juni te bekijken. Toen plaatste tv-aanbieder Caiway het nichekanaal in het aanvullende Delight-zenderpakket.

Meer dan alleen paarden
Op Horse & Country kan men meer dan alleen paarden bekijken. Natuurlijk krijgt deze viervoeter de hoofdrol op het tv-kanaal, maar er andere dieren – vooral honden – komen ook regelmatig op langs. Daarnaast is een belangrijke hoofdrol voor het plattelandsleven weggelegd. In Nederland is Horse & Country een samenwerking met het paardentijdschrijft Hoefslag aangegaan, waarbij beide media hopen zichzelf via elkaars mediabereik zo goed mogelijk te kunnen profileren.


Onderhandelingen met Ziggo en UPC
Het bereik van Horse & Country wordt in Nederland de komende maanden groter. Nog deze maand is de tv-zender bij Kabel Noord, CAI Harderwijk en Kabeltex te bekijken. Op 3 september volgt Delta Kabel en kan men in Zeeland naar Horse & Country kijken. Met de twee grootste kabelbedrijven van Nederland – Ziggo en UPC – wordt over doorgifte gepraat.


Geschreven door: Jarco Kriek / Jan Hein Visser