Jeroen Grueter is zondag 1 juli de commentator bij de finale van het Europees kampioenschap 2012 in Kiev. Het is voor het eerst dat Grueter een EK- of WK-finale voor zijn rekening neemt. Hij treedt hiermee in de voetsporen van commentatoren als Herman Kuiphof, Koen Verhoeff, Theo Reitsma en Frank Snoeks.

Grueter neemt bovendien het verslag van de halve eindstrijd op donderdag 28 juni in Warschau voor zijn rekening. Collega Frank Snoeks is de commentator bij de eerste halve finale op woensdag 27 juni in Donetsk.


Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Studio Sport: “Laat ik voorop stellen dat het een enorme luxe is om meerdere uitstekende commentatoren in de dienst te hebben. De laatste vier eindtoernooien was Frank Snoeks de man van de finale. Zowel Frank als Jeroen hebben een geheel eigen stijl, maar behoren tot de absolute top in hun vak. Een reputatie die ze ook dit EK weer hebben waargemaakt.


Zo was Frank super tijdens het groepsduel van Oranje met Duitsland. En geloof me, commentaar geven als Nederland verliest, is moeilijker dan wanneer er gewonnen wordt. Tegelijkertijd groeit Jeroen door en heeft hij de laatste jaren veel ervaring opgedaan bij grote wedstrijden. En daarom is dit een logisch moment om ook hem eens een finale van een landentoernooi te laten doen. De Champions League finales wisselde hij al wel eens af met Frank.”