Ondernemers zullen de komende tijd steeds meer geld uitgeven aan bedrijfsmatige sociale netwerken, zo is de verwachting. Sociale software is belangrijk op het moment dat klanten een product kiezen.

Bedrijven gaan de komende jaren meer geld besteden aan sociale software, verwacht IDC. Deze software wordt niet alleen steeds meer gebruikt om het onderling contact tussen werknemers te vergroten, maar ook om klanten beter te bereiken. Er is al een trend naar deze bedrijfssoftware ingezet, en analistenbureau IDC denkt dat dit de komende jaren verder groeit.
Klanten kiezen

Facebook- en Twitter-achtige netwerken worden met deze software geschikt voor ondernemers. De aandacht gaat behalve naar profielen en activiteitenstreams, in tegenstelling tot sociale netwerken voor consumenten, uit naar fora, wiki-pagina's en productbeoordeling.

Klanten hebben vorig jaar 767,4 miljard dollar aan sociale software uitgegeven. IDC verwacht dat deze groei flink zal doorzetten en dat in 2016 jaarlijks 4,5 miljard wordt besteed aan deze producten. Volgens IDC is deze software belangrijk als consumenten een keuze gaan maken voor een product of dienst.
Microsoft Yammer

IBM verdient momenteel met 105,4 miljoen dollar in 2011 het meest aan sociale software. In de top tien staan verder Jive Software, Communispace, Telligent, Mzinga, en Yammer. Microsoft zou deze laatste willen overnemen voor een bedrag van 1,2 miljard dollar. Naar verwachting wordt de deal aan het eind van de maand bekendgemaakt.