RIM overweegt mogelijk verkoop hardware-divisie

Volgens de Sunday Times zou RIM, fabrikant van de Blackberry, overwegen om hun hardware-divisie te verkopen en zich op hun populaire berichtendiensten te richten. Als mogelijke kopers worden Facebook en Amazon genoemd.

Het gaat niet goed met de maker van de Blackberry en de Playbook. De concurrentie van Apple en Android is te groot. Verliezen, dalende aandelenkoers en aankondigingen van ontslagrondes doen het vertrouwen in de levensvatbaarheid van RIM geen goed. Volgens de Sunday Times denkt RIM het roer om te kunnen gooien door het bedrijf te splitsen en hun populaire berichtendiensten zoals BBM, BIS en BES in licentie uit te geven.

CEO Thorsten Heins van RIM had al eerder te kennen gegeven dat hij het bedrijf niet wil verkopen maar zocht naar andere strategische oplossingen. Een splitsing lijkt wat dat betreft een voor de hand liggende optie. Facebook en Amazonworden als potentiële kopers worden genoemd. Amazon heeft natuurlijk de Kindle en Facebook is al tijden bezig met een Facebook-telefoon.

[Via: The Verge]