Nederlandse versie Golden Girls deze zomer op RTL 4

RTL 4 begint nog deze zomer met de Nederlandse versie van Golden Girls, één van de iconen van de Amerikaanse televisie. De eerste aflevering is op 25 augustus. Dat heeft het tv-station dinsdag bekendgemaakt. De hoofdrollen in de Nederlandse remake zijn in handen van Loes Luca, Beppie Melissen, Pleuni Touw en Cecile Heuer. “Vier fantastische en zeer ervaren actrices die zo’n grote titel als Golden Girls als geen ander kunnen dragen“, aldus RTL 4-baas Erland Galjaard.

Galjaard zet Golden Girls op de zaterdagavond om acht uur, zeker in de zomer een redelijk vroeg tijdstip. “Na het succes van Ushi, Wat Als?! en Iedereen Is Gek Op Jack voegen we met Golden Girls weer een nieuwe serie toe aan het comedyblok op de zaterdagavond van RTL 4“, zegt hij daarover.

De vier hoofdrolspeelsters laten in een gezamenlijke reactie weten er veel zin in te hebben. “Golden Girls is een tv-serie die wereldwijd bekend staat. Dat wij zijn gevraagd om er een Nederlandse versie van te maken, is ongelooflijk spannend.”

De basis van de serie blijft hetzelfde, vertellen de dames. “Maar we gaan het natuurlijk wel aanpassen aan onze tijd en cultuur. De scripts beloven in ieder geval veel humor en de serie zal ook een jong publiek aanspreken.”

Golden Girls was jarenlang een enorm succes in maar liefst 60 landen en werd diverse keren bekroond met een Golden Globe en Emmy Award. In Amerika lieten de naïeve Rose, sexy Blanche, cynische Dorothy en haar hilarisch botte moeder Sophia de kijker schateren.

In de Nederlandse remake speelt Cecile de rol van Milly, Loes de rol van Barbara, Beppie die van Els en Pleunie die van Toos.