T-Mobile schakelt halverwege de zomervakantie de mailadressen van oude klanten uit. De domeinen Orange.nl en Wanadoo.nl gaan naar France Telecom en mail wordt niet doorgestuurd.

Alle abonnees van de internetprovider hebben voortaan alleen de nieuwe @online.nl-adressen. T-Mobile heeft dit in mei al aangekondigd en drukt klanten nu in een brief op het hart al hun contactpersonen in te lichten over de aankomende adreswijziging. Daarvoor markeert het sinds 12 juni mailheaders van berichten die binnenkomen op de oude adressen.
Gebounced

Getroffen gebruikers klagen, ook bij Webwereld dat vragen heeft uitgezet bij T-Mobile. Wanadoo.nl bestaat sinds januari 1999 als internetprovider voor consumenten. De domeinnaam Orange.nl is al in 1997 geregistreerd, maar doet pas sinds 2006 dienst voor de internetactiviteiten van merknaameigenaar France Telecom. Die doopte toen Wanadoo om tot Orange en dat verkocht het in 2007 aan T-Mobile. Nederlandse Wanadoo- en Orange-klanten vallen dus onder die Deutsche Telekom-dochter.

Mail naar Wanadoo.nl en Orange.nl wordt per 1 augustus dit jaar gebounced, omdat de oude adressen dan niet langer bestaan. T-Mobile geeft de bewuste domeinen op die datum namelijk terug aan France Telecom, wat bij de overname in 2007 al is vastgelegd. T-Mobile laat zijn klanten weten dat binnenkomende berichten na die overgangsdatum niet worden doorgestuurd. Dat gebeurt op dit moment nog wel.
Log-ins elders aanpassen

Klanten moeten dus vr 1 augustus niet alleen de instellingen van hun mailprogramma's aanpassen, maar ook al hun mailcontacten een 'verhuisbericht' sturen. De bestaande adressen, inclusief aliassen, zijn voor alle klanten al wel aangemaakt op het voortaan geldende domein online.nl. Deze automatische overzetting geldt ook voor homepages: home.wanadoo.nl/janjansen is vanaf 1 augustus home.online.nl/janjansen. Klanten moeten die adreswijziging wel zelf doorgeven aan andere gebruikers en bezoekers.

De mailovergang raakt niet alleen de diensten van internetaanbieder T-Mobile zelf, maar ook de log-in op andere online-diensten. Doordat de oude mailadressen geheel komen te vervallen, moeten gebruikers bij internetdiensten hun eigen registratie op basis van de oude adressen aanpassen. Verificatie, log-in of wachtwoord-resetten bij bijvoorbeeld Facebook, Twitter of LinkedIn via Orange.nl- en Wanadoo.nl-mailadressen kan na 1 augustus niet meer.
Nog 5 jaar bezet

T-Mobile biedt gebruikers een handleiding (PDF) voor het aanpassen van mailprogramma's en online-diensten. Dit omvat Outlook, Thunderbird, Apple Mail, Facebook, Twitter, ftp (voor het onderhouden van de persoonlijke webpagina bij T-Mobile), en nieuwsgroepen. Voor laatstgenoemde vervallen de orange.nl- en wanadoo.nl-domeinen pas per 21 september.

De straks geschrapte mailadressen blijven nog wel 5 jaar bezet. T-Mobile heeft in het contract met France Telecom afgesproken dat alle Orange.nl- en Wanadoo-.nl-adressen die nu in gebruik zijn voorlopig niet opnieuw gebruikt mogen worden. Dit geldt voor de komende vijf jaar, staat te lezen in de FAQ (frequently asked questions) over de aanstaande e-mailwijziging. Gebruik - dan wel kaping - door andere internetgebruikers is dus niet aan de orde.
Doorverkoop

De merknaam Wanadoo is sinds 1999 in gebruik op de Nederlandse markt en dient sinds 2002 als bedrijfsnaam voor isp Euronet Internet. Wanadoo is zo'n zes jaar geleden omgedoopt tot Orange. Moederbedrijf France Telecom heeft die naamswijziging in juni 2005 voor heel Europa afgekondigd.

De Nederlandse internetprovider Orange is echter twee jaar later (precies in juni 2007) verkocht aan Deutsche Telekom, moederbedrijf van T-Mobile. Vervolgens is Orange een jaar later hernoemd naar Online, omdat France Telecom de merknaam niet heeft meeverkocht. In 2011 is Online nog omgedoopt in T-Mobile Online. Daarbij is de al gebruikte domeinnaam online.nl - die ook geldt voor mailadressen - gehandhaafd en niet aangepast om ook de bedrijfnaam te omvatten