Birgit Schuurman gaat bij de tv-zender TLC de liefde onder de loep nemen. Voor haar eerste tv-programma onderzoekt Schuurman thema's als monogamie, seks en taboes. Birgit maakt dit najaar haar presentatiedebuut bij TLC. Dat maakte de vrouwenzender bekend. Hoe Birgits eerste show gaat heten, is nog niet bekend.

Birgit Schuurman heeft zin in haar tv-programma bij TLC. "Met mijn vriendinnen en vrouwelijke collega's praat ik honderduit over relaties en alles wat daarmee te maken heeft", reageert de 34-jarige actrice en zangeres.


"Dat ik nu met dit nieuwe TLC-programma verschillende relatiethema's ga verkennen, vind ik spannend, uitdagend en meer dan leuk. Ik ben heel erg benieuwd naar de reactie van kijkend Nederland."


Schuurman laat zich in elke aflevering bijstaand door wetenschappelijke experts, zoals psychiater Bram Bakker. Ook ondergaat ze zelf tests en voelt ze ervaringsdeskundigen aan de tand. Ook BN'ers komen aan het woord over de verschillende thema's. Hoe Birgits eerste show gaat heten, is nog niet bekend. Vooralsnog wordt het programma TLC Over... genoemd. In september moet de eerste aflevering op de buis komen. [Novum/Radio.NL]