Apple: Mac toch niet immuun voor virussen

Apple heeft altijd beweerd dat de Mac virusvrij is in tegenstelling tot Windows pc’s maar heeft nu de tekst op de website verwijderd dat Mac immuun zijn voor virussen en vervangen met de tekst dat Macs veilig zijn.

Op de webpagina ‘Why you’ll love Mac’ is de wijziging van immuun naar veilig doorgevoerd en is ook de tekst “Safeguard your data. By doing nothing’ vervangen door “Safety. Built in.’ Zo schrijft beveiligingsbedrijf Sophos.

Flashback trojan

Wanneer deze wijzigingen precies zijn doorgevoerd, is niet bekend maar laat zich raden dat het na de uitbraak van de Flashback trojan is geweest: de malware die honderdduizenden Macs wist te infecteren.

Mac nu ook doelwit malware

Apple kan het nu niet meer maken om de gebruiker in de waan te laten dat ze veilig zijn en zelf geen beveiligingsmaatregelen hoeven te nemen voor hun data. Uiteraard staat het aantal virussen voor de Mac nog steeds in geen verhouding tot de grote hoeveelheid op Windows, maar het lijkt er wel steeds meer op dat Apple een aantrekkelijker platform begint te worden voor virusschrijvers. Het voordeel voor cybercriminelen is ook dat de Mac-gebruikers over het algemeen niet gewend zijn aan virussen en daardoor een makkelijkere prooi vormen. Deze stap van Apple zorgt er in ieder geval voor dat Mac-gebruikers gewaarschuwd zijn tegen de gevaren die ook Macs kunnen treffen.

[Via: Venturebeat]