'Spotify na iTunes grootste bron van inkomsten platenmaatschappijen'

Volgens een bron van Business Insider is Spotify de een na grootste bron van inkomsten voor de platenmaatschappijen. Apple iTunes staat nog stevig op de eerste plek.

De bron van Business Insider spreekt nog wel over een enorm gat tussen iTunes en Spotify. Via iTunes zouden de platenmaatschappijen $3,2 miljard dollar hebben ontvangen in 2011 zo schat Business Insider. Sean Parker, mede-oprichter van Napster en investeerder in Spotify vermoedt echter dat Spotify het gat met iTunes binnen twee jaar weet te dichtten.

De waarde van Spotify werd in 2011 nog vastgesteld op $1 miljard en in 2012 is dat al opgelopen tot $4 miljard. Vorige maand gebruikten 23 miljoen mensen Spotify. Toch zijn er ook critici die vrezen voor de toekomst van Spotify omdat Spotify de content die het verkoopt niet bezit waardoor platenmaatschappijen een dikke vinger in de pap hebben. Aan de andere kant hebben de platenmaatschappijen ook moeite met de hoge marges die Apple ontvangt via iTunes-verkopen waardoor de platenmaatschappijen geneigd zullen zijn om Spotify te blijven ondersteunen.