Waar ter wereld is het normaal om seks te hebben met ezels? Nergens, maar in de eerste aflevering van een nieuw seizoen 'Spuiten en Slikken op Reis' gaat Filemon Wesselink naar Colombia waar dit toch echt gebeurt. In deze Zuid-Amerikaanse republiek is het normaal dat jongens en mannen zo nu en dan seks hebben met een ezel.

Filemon zoekt uit hoe dit fenomeen is ingeburgerd in de Colombiaanse cultuur. Naast Filemon gaan ook Nicolette Kluijver, Manuel Broekman en Geraldine Kemper de grens over, op zoek naar opmerkelijke verhalen over seks en drugs. De vier BNN-presentatoren reizen de wereld rond om confronterende en openhartige reportages te maken. Hoe gaat men in andere culturen om met seks en drugs en wat zegt dat over een land?


Iedere aflevering komen twee landen aan bod. Het seizoen start met de bijzondere reportage van Filemon in Colombia. Filemon: "Dit item bewijst maar weer waarom Spuiten en Slikken op Reis zo’n interessant programma is. Opvattingen over seks en drugs kunnen in andere landen en culturen echt totaal anders zijn dan hier, zo ook de ezel-seks in Colombia."


In diezelfde uitzending duikt BNN in de party scene van Budapest waar massaal designer drugs worden gebruikt. Deze drugs worden gezien als goedkope chemische alternatieven voor illegale drugs en zijn hierdoor, vooral in Budapest, erg populair. Omdat deze drugs vaak wisselen van samenstelling loopt de overheid achter de feiten aan en lukt het ze niet deze drugs te verbieden.


Een nieuw seizoen 'Spuiten en Slikken' op Reis is vanaf 8 juli iedere zondag om 22.30 uur te zien bij BNN op 3. [Radio.NL]