Google Nexus 7 tablet

De Google Nexus 7 tablet is gisteren officieel geïntroduceerd tijdens het Google I/O-evenement in San Francisco. Google brengt met de Nexus 7 een klein formaat tablet op de markt met een quad-core processor en een prijs van $199.

De geruchten over de tablet blijken juist: Het betreft inderdaad een 7-inch tablet die door Asus ( bekend van de Transformer Prime) is gemaakt.Specificaties Google Nexus 7

Het krasbestendige 7-inch scherm biedt een resolutie van 1280x800 (216 pixels per inch). De tablet wordt aangedreven door een Nvidia Tegra 3 quad-core processor . Door het kleine formaat (198,5 x 120 x10,45mm) en lichte gewicht (340 gram) is hij makkelijk mee te nemen. De achterkant is een beetje gekromd zodat hij makkelijker in de hand moet liggen. De 4325 mAh batterij is goed voor 8 uur actief gebruik. De tablet bevat een 1,2MP camera aan de voorzijde. Wat verbindingsmogelijkheden betreft, zit het ook wel goed. De Nexus 7 beschikt over WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth en beschikt over NFC, accelerometer, GPS, magnetometer en een gyroscoop. Uiteraard is Chrome de standaard browser.

Android Jelly Bean op Google Nexus 7

Kleine en goedkope tablets vinden we vooral terug de folders van speelgoed winkels en worden vaak gemaakt door onbekende fabrikanten. Een test daarvan komt in nummer 17 van Computer Idee. Google zet met de Nexus 7 in ieder geval een goede concurrent voor deze tablets in de markt en waar die goedkope Chinese tablets het nog vaak met oudere versies van Android moeten doen, draait de Nexus op Android Jelly Bean (4.1) dat een stuk soepeler en sneller zou moeten draaien dan voorgaande versies. Geen vertragingen dus waar Android nog wel eens mee te kampen heeft. Meer over het nieuwe besturingssysteem lees je hier.

Content via Google Play Store

In Amerika is de Google Nexus 7 de directe concurrent van Amazon’s Kindle Fire die op een speciale aangepaste versie van Android draait. Ook bij de Nexus 7 is de integratie met de content store een belangrijk gegeven, in Google’s geval dus de Google Play store. De Nexus 7 is daardoor ook een alternatief voor de e-reader aangezien je eenvoudig boeken uit de Play Store kunt downloaden en lezen op de handzame tablet. Google claimt de grootste collectie e-books te bieden en boort met de Nexus 7 wellicht ook een doelgroep aan die voorheen nog weinig zag in de aanschaf van een tablet.Google Nexus 7 prijs en beschikbaarheid

De Google Nexus 7-tablet is te koop vanaf 199 dollar voor de 8GB en je krijgt daarbij ook meteen een tegoed van $25 in de Google Play Store. Er is ook een 16GB uitvoering voor $250. Vanaf half juli komen de tablets beschikbaar in de VS, Canada, V.K. en Australië. Wanneer de tablet naar Nederland komt is nog niet bekendgemaakt. Meer informatie op de officiele Google Nexus 7-pagina.

[Via: Androidworld]