Google Maps kaarten downloaden

De kaarten in Google Maps zijn nu op te slaan waardoor je ze voortaan ook offline kunt bekijken. Google kondigde deze nieuwe functie gisteren aan tijdens het Google I/O evenement in San Francisco.

Op 7 juni schreven we al dat de speciale offline-modus binnen enkele weken beschikbaar zou komen. Uiteraard werkt de offline-modus alleen wanneer je de kaarten hebt gedownload van bijvoorbeeld een bepaalde stad. Het was al eerder mogelijk om kleine gebieden te ‘cachen’ zodat je geen last had wanneer je verbinding zou wegvallen maar de update van Google Maps maakt het nu veel makkelijker om een gebied te selecteren en te downloaden.Offline navigeren niet mogelijk met Google Maps

Handig op vakantie in een buitenlandse stad. Mocht de stad slecht bereik hebben of je wilt niet op kosten worden gejaagd door dataverbruik in het buitenland dan kun je nu voorafgaand aan de reis alvast de kaart downloaden. Groot minpunt is wel dat route plannen niet mogelijk is, navigeren is er dan ook niet bij. Het doet dus vooral dienst als een digitale variant van een kaart van de stad.

Wanneer je de Google Maps app voorziet dan de nieuwste update dan kun je gebruikmaken van de offline beschikbaar maken-functionaliteit.