VI Oranje strikt Ruud Gullit

Ruud Gullit zit vrijdagavond aan tafel in de veelbesproken voetbaltalkshow VI Oranje op RTL 4. De andere gast in die aflevering is Gert Jakobs. Dat heeft het tv-station bevestigd. Gullit, die vorige week donderdag al in Studio Sportzomer zat, is gestrikt door René van der Gijp. “Ruud belde vanochtend nog. Ruudje. Hij had het prima naar zijn zin en kon zich kostelijk vermaken met ons programmaatje, zei hij“, vertelde de voetbalanalist al in de uitzending van afgelopen maandag.

Daarop nodigde Van der Gijp hem uit. “Ik heb tegen hem gezegd: ‘Kom toch even langs man, dan regel ik de Presidential Suite naast mij.’ Dat zal hij dan doen, maar hij wilde wel dat het niet gestofzuigd was, zei hij. Nee, hoor, ha ha.”

Gullit is op dit moment veelbesproken, vanwege zijn scheiding met Estelle Gullit. “Hij zei nog: ‘Ik ga niet de hele tijd over mijn huwelijk praten.’ Hij wil dan wel over de eerste twee huwelijken praten, maar over het derde huwelijk gaat hij het niet hebben, zei-ie. Ha ha, nee, dat zei hij niet.”

Johan Derksen zei in de aflevering van woensdag dat Gullit best in aanmerking zou kunnen komen om Bert van Marwijk op te volgen als bondscoach. “Ruud Gullit zou deze rol aankunnen. Het lijkt me heel wat makkelijker om deze kikkers aan te kunnen, dan die blonde feeks van hem, hoor.“