Najaarsprogrammering SBS 6 krijgt vorm

Het nieuwe SBS 6 krijgt steeds meer vorm. Met de recente aanwinsten Wie Trouwt Mijn Zoon? en Junior MasterChef raken de schema’s voor komend najaar steeds meer gevuld. Dat bevestigt een woordvoerster van de zendergroep. SBS hoopt de kijker dit najaar terug te winnen met variërende programmering. “SBS 6 is druk bezig met het vormgeven van de najaarsprogrammering en die wordt steeds concreter. Naast veel nieuwe titels bestaat deze ook uit bewezen successen“, zegt ze.

De familiezender vertrouwt sterk op deze tv-mix. “Zo bieden wij de kijker een uitgebalanceerde najaarsprogrammering. Junior Masterchef en Wie trouwt mijn zoon? maken onder andere deel uit van deze nieuwe programmering.”

Wie Trouwt Mijn Zoon? komt van RTL 4 en Junior MasterChef van Net5, ondanks dat SBS-baas Georgette Schlick in het voorjaar stelde geen programma’s van andere zenders over te willen nemen. “Want daar bouw je geen identiteit mee op“, zei ze.

De zegsvrouw denkt echter dat de tv-shows goed bij SBS passen. “Het klopt dat deze programma’s eerder op een andere zender te zien waren. We vinden dat deze programma’s goed bij het nieuwe SBS 6 passen en een meerwaarde vormen in de totaalprogrammering van dit najaar.”

Robert ten Brink verhuist niet mee met Wie Trouwt Mijn Zoon?, en of Renate Verbaan met Junior MasterChef meeverhuist, is nog onduidelijk. “Wat betreft de presentatie; daar is nog niks over bekend.”

Andere nieuwe SBS 6-shows zijn dit najaar onder meer De Lijf Show, Miljoen voor een Wonder, een reallifesoap met Gerard Joling, de Nederlandse dramaserie Doc Martin, de Amerikaanse serie Elementary en de Gooische Vrouwen-spin off Villa Morero.

Verder komt Jochem van Gelder met Alles Kids, wordt De Gemene Deler mogelijk de dagelijkse quiz op SBS 6, keert Beau van Erven Dorens terug met Show Me The Money en krijgen ook Eddy Zoëy en Bridget Maasland een eigen show.