René van der Gijp betaalt Kurhaus-suite zelf

René van der Gijp betaalt zijn verblijf in de Presidential Suite van het Kurhaus-hotel tijdens de opnameperiode van VI Oranje, zelf. Dat vertelt de voetbalanalist in VARAgids. Van der Gijp houdt van comfort. “Twee jaar geleden werd ik door RTL in de bezemkast gestopt. Kwam ik binnen, stond er alleen een bed, meer niet. Toen ben ik zelf maar achter dat kamertje aan gegaan met die directeur van het Kurhaus. Hebben we een mooi prijsje gemaakt, dat betaalden we fifty-fifty. Goed toch?“

Dat was snel geregeld, stelt Van der Gijp. “En dit jaar ging het op dezelfde voet verder. Prima. Toen ik eind mei hier kwam, was er weinig veranderd. Heel vertrouwd. Het voelde bijna als thuiskomen. Ik ben twee jaar geleden een adapter van mijn computer vergeten, die lag nog gewoon in het kastje.”

“Ik weet niet of ze die kamer de laatste twee jaar aan iemand verhuurd hebben. Misschien aan Hillary Clinton, die er vorige keer nog vlak voor mij zat, maar je zou toch zeggen dat die zo’n adaptertje niet nodig heeft.”

Tijdens de opnames van VI Oranje heeft Van der Gijp geen zin om naar huis te rijden. Hij is niet bang voor inbrekers. “Alles wat enige waarde heeft, heb ik hier bij me. Op mijn huis past niemand. Maar ik heet ook geen Andy van der Meyde – er ligen geen veertien rolexen.”