Mart Smeets had voetballers harder aangepakt

Mart Smeets had de voetballers van het Nederlands elftal harder aangepakt dan zijn NOS-collega’s van het voetbal, als hij op het veld had gestaan voor de interviews. Dat vertelt de presentator aan Radio 538. Vooral Robin van Persie, die de media weigerde te woord te staan, had hij naar eigen zeggen niet gespaard. “Ik had gewoon aan Van Persie gevraagd: ‘Meneer Van Persie, waarom doet u zo horkerig?’ Dat had ik gewoon gezegd. ‘U heeft leren praten, dus praat dan’“, aldus Smeets.

Het terrein van Smeets is de komende periode de Tour de France, met renners in plaats van voetballers. “Die vinden journalisten net zo vervelend volk als voetballers, maar wielrenners hebben dan nog wel de netheid dat ze met ze praten. Het zijn niet van die hele grote plurken.”

Smeets kwam deze week in het nieuws omdat hij met een andere omroep dan de NOS zou praten. “k heb een heel klein gesprek gehad. Echt letterlijk een heel klein gesprek over een misschien wel iets van programma. Meer niet. Maar omdat ik nooit jok, heb ik daarop geantwoord. Het is absoluut niets meer.”

Vanaf zaterdag is Smeets te zien met De Avondetappe.