Unaccompanied Minors
07:10 - 09:00 op NET5
Avontuur (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 3.4 (3305 stemmen)
Met Lewis Black, Wilmer Valderrama, Tyler James Williams e.aHet is Kerstavond en buiten woedt een hevige sneeuwstorm. Het ziet ernaar uit dat de feestdagen voor de reizigers in het water zullen vallen. Het vliegveld wordt afgesloten en er is geen vliegverkeer mogelijk. <br>Spencer en zijn zusje Katherine zijn alleen op reis naar hun vader en ook zij stranden op het vliegveld. Ze worden naar een speciale wachtruimte gebracht, waar nog meer kinderen zitten te wachten tot ze verder mogen reizen. Spencer sluit een pact met vier andere kinderen om te ontsnappen....


The Blues Brothers
07:30 - 10:05 op RTL4
Actie (1980) uit Amerika
IMDB-rating: 7.9 (51685 stemmen)
Met John Belushi, Dan Aykroyd, James Brown e.aAls Jake Blues uit de gevangenis wordt vrijgelaten, gaat hij met zijn broer Elwood naar het weeshuis waar ze samen opgroeiden. Moeder Overste stuurt hen er op uit om binnen elf dagen 5000 dollar bij elkaar te halen om het weeshuis te redden.


Garuda di dadaku
09:00 - 10:30 op NED3
Drama (2009) uit Indonesië
IMDB-rating: 7.1 (84 stemmen)
Met Emir Mahira, Aldo Tansani, Marsha Aruan e.aDe twaalfjarige Bayu (Mahira) leeft voor het voetbalspel. Iedere dag dribbelt hij door de steegjes rondom zijn huis, waarbij hij goede tips krijgt van zijn vriendje Heri (Tansani), die zelf in een rolstoel zit. Bayu's opa vindt het maar niks, hij denkt dat er met voetbal geen droog brood te verdienen valt, maar Bayu en Heri zetten door, gestimuleerd door een ernstige coach en het mysterieuze meisje Zahra (Aruan).


Dragnet
12:15 - 14:40 op RTL4
Komedie (1987) uit Amerika
IMDB-rating: 5.5 (10704 stemmen)
Met Dan Aykroyd, Tom Hanks, Christopher Plummer e.aPolitieagenten Friday en Streebeck krijgen de opdracht om opvallende overvallen te onderzoeken waar een naar luchtje aan zit.


Bamako
14:00 - 16:00 op Canvas
Drama (2006) uit Mali
IMDB-rating: 6.9 (403 stemmen)
Met Aïssa Maïga, Tiécoura Traoré, Maimouna Hélène Diarra e.aMelé is zangeres in een bar; haar man Chaka is werkloos. Het koppel groeit uit elkaar. <br>Op de binnenplaats van het huis dat ze delen met andere families werd een rechtbank opgericht. Vertegenwoordigers van de Afrikaanse burgermaatschappij hebben een gerechtelijke procedure aangespannen tegen de Wereldbank en het IMF. Ze achten hen verantwoordelijk voor het drama dat Afrika verscheurt. Tussen de pleidooien en de getuigenissen door, gaat het leven verder zijn gang op de binnenplaats. Chaka lijkt onverschillig te staan tegenover de nog nooit vertoonde vastberadenheid van Afrika om zijn rechten op te eisen....


The Fox and the Hound
14:20 - 16:00 op SBS6
Animatie (1981) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (10397 stemmen)
Met Mickey Rooney, Kurt Russell, Pearl Bailey e.aEen vos en een hond leren elkaar kennen als ze klein zijn. Tijdens het opgroeien ontdekken ze dat ze eigenlijk elkaars vijanden behoren te zijn.


The American President
14:40 - 17:00 op RTL4
Komedie (1995) uit Amerika
IMDB-rating: 6.8 (19353 stemmen)
Met Michael Douglas, Annette Bening, Martin Sheen e.aDe populariteit van de vriendelijke en goed ogende Andrew Sheperd als president van de Verenigde Staten is groot. Sheperd is weduwenaar met een opgroeiend dochtertje en zijn herverkiezing zal, naar ieders mening, weinig problemen opleveren. Net op dat moment valt hij echter voor de milieu-activiste Sydney Ellen Wade die zich op het Witte Huis vervoegt om overleg te voeren over een nieuwe milieuwet. Deze onvoorziene ontwikkelingen zijn koren op de molen van de tegenstanders van de president, vooral de republiekeinse senator Rumson mobiliseert al zijn troepen om Sheperd alsnog ten val te brengen.


Percy, Buffalo Bill och jag
15:30 - 16:55 op NED3
Avontuur (2005) uit Zweden
IMDB-rating: 5.6 (66 stemmen)
Met Hampus Nyström, Daniel Bragderyd, Börje Ahlstedt e.aUlf denkt een heel gewone vakantie tegemoet te gaan bij zijn grootouders, maar deze zomer wordt hij verliefd op Pia. Pia’s vriendje Percy lijkt alleen roet in het eten te gooien. Het wordt een avontuurlijke zomer vol liefde, jaloezie en vriendschap.


Bridge to Terabithia
18:40 - 20:30 op NET5
Avontuur (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (24510 stemmen)
Met Josh Hutcherson, AnnaSophia Robb, Zooey Deschanel e.aJess Aarons is op school en binnen zijn familie een buitenbeentje. Om ergens in uit te blinken traint hij om de snelste jongen van de klas te worden. Zijn droom wordt helaas op de valreep gedwarsboomd door het nieuwe meisje op school; Leslie Burke. Zij doet mee met de hardloopwedstrijd en wint.<br>Ondanks hun vervelende eerste kennismaking worden de twee al snel de beste vrienden. Leslie vertelt graag de meest fantastische verhalen aan Jess. En Jess houdt erg van tekenen, maar voordat hij Leslie kende was er niemand aan wie hij dat liet zien. Samen bedenken ze het geheime koninkrijk Terabithia, een magische plek die je alleen kunt bereiken door met een touw over een smal beekje in het bos te slingeren. In dat land zijn zij heersers, vechten ze met de Dark Master en spannen ze samen tegen de pestkoppen op school. Het leven van Jess verandert voorgoed door deze bijzondere vriendschap. Maar staat hij hierdoor ook sterk genoeg in zijn schoenen om zich door een ernstig drama te slaan....


Raiders of the Lost Ark
19:30 - 21:20 op BBC1
Actie (1981) uit Amerika
IMDB-rating: 8.7 (277774 stemmen)
Met Harrison Ford, Karen Allen, Paul Freeman e.aIn 1936 krijgt Indiana Jones de opdracht de Ark te vinden, een vergulde kist waarin naar men zegt de restanten van de stenen tafels met de tien geboden liggen. Helaas is Indy niet de enige met een buitengewone interesse voor deze oudheid.., hij moet het in zijn speurtocht opnemen tegen trawanten van Hitler. Er ontstaat een felle wedloop die ontluikt in spetterende akties en bloedstollend gevaar.


Dik Trom
20:00 - 21:40 op SBS6
Familiefilm (2010) uit Nederland
IMDB-rating: 6.7 (145 stemmen)
Met Eva van der Gucht, Thijs Römer, Marcel Musters e.aDik Trom is een vrolijke, eerlijke, beetje gezette jongen. Samen met zijn ouders woont hij in het knusse Dikkedam, waar iedereen net zo dik en uitbundig is als hij. Diks gelukkige leventje verandert als de familie gaat verhuizen naar Dunhoven, waar niemand uitbundig of dik is. De mensen zijn alleen maar bezig met uiterlijk, gezondheid en sport. Ze zitten dan ook helemaal niet te wachten op die dikke familie Trom en hun restaurant vol calorieën. Niet alleen het restaurant kent een moeilijke start, ook Dik heeft moeite zich aan te passen. Voor het eerst in zijn leven wordt hij zich bewust van zijn omvang. Helemaal als hij verliefd wordt op Lieve, het dunste meisje van heel Dunhoven. De moeder van Lieve is diëtiste en zij weegt haar dochter elke dag. Dik is niet de enige die zijn oog heeft laten vallen op de mooie Lieve. Ook Viktor, de brutale zoon van sportschoolhouder Dolf, dingt naar haar hand. De strijd tussen de twee kemphanen zal beslecht worden tijdens de lokale zomerwedstrijd.


Kingdom of Heaven
20:00 - 22:45 op RTL7
Actie (2005) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.1 (62651 stemmen)
Met Martin Han****, Michael Sheen, Nathalie Cox e.aIn de twaalfde eeuw heeft de nederige Franse smid Balian (Orlando Bloom) net zijn vrouw en kind verloren, wanneer ridder Godfrey van Ibelin (Liam Neeson) hem opzoekt en vertelt dat hij zijn vader is. Godfrey vraagt Balian mee te gaan naar het Heilige Land om Jeruzalem voor het westen te behouden. Als vreemdeling in een vreemde omgeving wordt hij verheven in de ridderstand, moet hij een melaatse koning dienen en koestert hij een verboden liefde voor een exotische koningin. In een poging om de broze vrede te bewaren, moet Balian van Ibelin uiteindelijk de mensen van Jeruzalem zien te beschermen tegen een overmachtige vijand.


G.I. Joe: Rise of Cobra
20:00 - 22:20 op RTL5
Actie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 5.6 (83669 stemmen)
Met Brendan Fraser, Channing Tatum, Joseph Gordon-Levitt e.aTien jaar in de toekomst moet het elite korps die bekend staat als G.I. Joe het opnemen tegen de kwaadaardige Cobra. Deze organisatie handelt in verboden wapens. Wanneer de leider van Cobra door heeft dat G.I. Joe zijn wapenhandel in gevaar brengt, slaat hij keihard terug.


300
22:00 - 00:15 op Veronica
Actie (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 7.7 (333096 stemmen)
Met Gerard Butler, Lena Headey, Dominic West e.aIn de Slag bij Thermopylae vochten Koning Leonidas (Gerard Butler) en 300 Spartanen op leven en dood tegen Xerxes en zijn enorme Perzische leger. Het Griekse leger staat voor een onmogelijke uitdaging, maar hun moed en opoffering inspireren heel Griekenland om één front te vormen tegen hun Perzische vijand en voor democratie te strijden.... 300 is gebaseerd op het epische stripboek van Frank Miller.


Quarantine
22:20 - 00:05 op RTL5
Drama (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 6 (33199 stemmen)
Met Jennifer Carpenter, Steve Harris, Jay Hernandez e.aTelevisie journaliste Angela Vidal en haar cameraman lopen mee met de lokale brandweer. Op een nacht moet de brandweer een oude vrouw redden, die in een brandend gebouw vast is komen te zitten. Maar wat in eerste instantie op een doodnormale routineklus lijkt, begint langzamerhand te veranderen in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.


A Knight's Tale
22:45 - 01:20 op RTL7
Actie (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (36383 stemmen)
Met Heath Ledger, Rufus Sewell, Shannyn Sossamon e.aEen boer neemt de identiteit aan van zijn overleden meester om zijn jongensdroom te laten uitkomen: een ridder zijn.


To Love and Die
23:00 - 01:00 op RTL8
Actie (2008) uit Canada
IMDB-rating: 6.8 (276 stemmen)
Met Shiri Appleby, Ivan Sergei, Kristin Dattilo e.aEen jonge vrouw probeert het contact met haat vader, een huurmoordenaar, te herstellen. Ze raakt echter al snel betrokken bij zijn gevaarlijke werk.


When Darkness Falls
23:15 - 01:25 op Canvas
Drama (2006) uit Duitsland
IMDB-rating: 7.3 (802 stemmen)
Met Oldoz Javidi, Bahar Pars, Mina Azarian e.aDrie verhalen over respect, loyaliteit en geheimzinnigheid. In het eerste verhaal verweren twee jonge zussen zich tegen de in de familie geldende gedragscode. Dit komt hen duur te staan. Twee uitsmijters van een populaire club worden aangevallen door criminelen, waardoor er een totale oorlog ontstaat. Een geprezen journalist dient een aanklacht in tegen haar man die ze beschuldigt van seksueel misbruik. Dit zet kwaad bloed bij haar collega's.


Changing Lanes
23:15 - 01:20 op NET5
Drama (2002) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (24136 stemmen)
Met Ben Affleck, Samuel L. Jackson, Kim Staunton e.aAdvocaat Gavin Banek moet een belangrijk dossier afleveren bij de rechtbank. De wanhopige vader Doyle Gibson heeft net een nieuw huis voor zijn ex-vrouw en twee zoontjes gekocht in de hoop ze terug te krijgen. Wanneer de twee in een verkeersongeluk terechtkomen raakt Banek het dossier kwijt, en mist Gibson een belangrijke afspraak bij de rechtbank.


Annapolis
23:15 - 01:10 op SBS6
Drama (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 4.9 (6788 stemmen)
Met James Franco, Macka Foley, Jim Parrack e.aHet verhaal over Jake, een jongen van armoedige komaf, wiens droom om ooit aan de Marine-academie te kunnen studeren uitkomt. Dit heeft hij te danken aan zijn voortreffelijke bokskwaliteiten, die verder getraind zullen worden op de academie. Tegen de regels van de academie in, valt Jake als een blok voor één van zijn instructrices.


Reprise
23:15 - 00:56 op NED2
Drama (2006) uit Noorwegen
IMDB-rating: 7.5 (1737 stemmen)
Met Anders Danielsen Lie, Espen Klouman-Høiner, Viktoria Winge e.aJeugdvrienden Erik en Philip proberen het beiden te maken als schrijver. De wisselende ervaringen in hun leven en carrière wijzen de twee erop dat hun jeugdige veronderstellingen niet gelijk zijn aan de realiteit..


Red Eye
00:35 - 01:50 op BBC1
Thriller (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (33529 stemmen)
Met Rachel McAdams, Cillian Murphy, Brian Cox e.aLisa Reisert heeft een hekel aan vliegen maar gaat toch op een vlucht naar Miami. Enkele minuten na het opstijgen onthult de man die naast Lisa zit, Jackson, de echte reden waarom hij aan boord is: hij heeft de opdracht een rijke en machtige zakenman om te brengen. Lisa is de sleutel tot succes in dit moordplan en als ze weigert mee te werken zal haar vader worden vermoord door een huurmoordenaar die op een telefoontje wacht van Jackson.


First Mission
00:40 - 02:30 op NED3
Drama (2010) uit Argentinië
IMDB-rating: 6.1 (173 stemmen)
Met Anniek Pheifer, Tygo Gernandt, Mark Rietman e.a'First mission' gaat over de jonge vrouwelijke arts Marina (Anniek Pheifer), die besluit voor een humanitaire noodhulporganisatie in het buitenland te gaan werken. In Zuid-Amerika legt ze samen met een team hulpverleners haar leven in de waagschaal om anderen te redden.


Nina's Heavenly Delights
02:20 - 03:50 op BBC2
Komedie (2006) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.1 (435 stemmen)
Met Shelley Conn, Laura Fraser, Ronny Jhutti e.aEen jonge vrouw keert terug naar Glasgow, om daar het curryrestaurant van haar pas overleden vader te gaan runnen. Het zit haar echter niet mee en haar nieuwe leven valt haar zwaar. De komst van een onverwachte relatie bied echter weer wat afleiding.