Meer HD-zenders bij Ziggo


Ziggo gaat het aanbod HD-zenders vanaf maandag 2 juli uitbreiden. De uitbreiding zorgt niet voor een prijsverhoging en de HD-zenders komen in hetzelfde zenderpakket als de SD-kanalen terecht.

Het uitbreiden van het HD-zenderaanbod is door Ziggo-woordvoerder Gradus Vos aan Totaal TV bevestigd. Ziggo kan het aantal HD-zenders uitbreiden omdat men in de afgelopen maanden een aantal frequenties van de uitzendmodulatie QAM64 naar QAM256 heeft overgezet. Hierdoor is er meer bandbreedte om het Ziggo-kabelnetwerk beschikbaar gekomen

Eurosport 2 HD
Niet geheel onverwacht is de aankondiging van Ziggo dat men het HD-kanaal Eurosport 2 HD vanaf de start op 2 juli gaat doorgeven. Ziggo was in Nederland de eerste tv-aanbieder die met Eurosport Benelux een distributieovereenkomst voor de doorgifte van Eurosport 2 HD sloot. Eurosport 2 HD komt op voorkeuzekanaal 411 hetzelfde kanaalnummer als de SD-versie beschikbaar en maakt onderdeel van het TV Plus zenderpakket uit. Het is hierdoor ook voor klanten die het TV Extra zenderpakket afnemen beschikbaar.


Comedy Central HD
Ook de Viacom HD-zender Comedy Central HD gaat het HD-zenderaanbod van Ziggo versterken. De programmering is gelijk aan de SD-versie Comedy Central. Het HD-kanaal komt op dezelfde voorkeuzepositie 14 als de SD-versie beschikbaar. Comedy Central HD is door iedere Ziggo-abonnee die over een HD-kabeldecoder beschikt te bekijken. Het gaat namelijk onderdeel van TV Standaard pakket uitmaken.


Nog geen En HD en Canvas HD
Bij de komende HD-zenderuitbreiding zijn de HD-kanalen van de Vlaamse publieke omroep VRT En HD en Canvas HD nog meegenomen. De verwachting is dat deze twee Vlaamse HD-kanalen in de loop van 2012 aan het HD-zenderaanbod van Ziggo worden toegevoegd. Ziggo is n van de weinige aanbieders van HDTV die deze HD-kanalen nog niet aan haar klanten doorgeeft.


Geschreven door: Jarco Kriek