Zonder voetbal blijft niets over van Studio Sportzomer


Zonder de lead-in van het veel bekeken voetbal, blijft er weinig over van Studio Sportzomer, de talkshow van Jack van Gelder. Het programma zakte vrijdag terug naar een zeer magere 493.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Studio Sportzomer levert enorm veel kijkers in op rustdagen. Zo bereikte hij afgelopen dinsdag een laagterecord met 469.000 kijkers. Woensdag en donderdag, toen de halve finales te zien waren, keken er 973.000 en 1,3 miljoen mensen.

Studio Sportzomer onderbrak woensdag en donderdag de winning streak van concurrent VI Oranje op RTL 4, dat ruime en week op rij wist te winnen van van Gelder. Het staat inmiddels 14-2 in de strijd tussen beide programma’s.

VI Oranje was het vierde meest bekeken programma van de avond. De top drie bestaat uit het Achtuurjournaal (1,3 miljoen), Goede Tijden Slechte Tijden (1,3 miljoen) en Half Acht Nieuws (1,1 miljoen). Geen enkele andere uitzending scoorde meer dan een miljoen kijkers.

Het meest bekeken programma op primetime was Politie Antwerpen met 848.000 kijkers op Nederland 1, gevolgd door TROS Muziekfeest op het Plein (839.000). De nummer drie was de tv-première van de film Date Night met 760.000 kijkers op RTL 4.

Studio Sportzomer bezette overigens de 21ste plaats in de kijkcijfer top 25.