Dramatische start zaterdagshow Rob Kamphues


De zaterdagavondshow Zonde van de Week van Rob Kamphues is met zeer magere kijkcijfers van start gegaan op Nederland 1. De eerste aflevering trok 492.000 kijkers, zeer ver onder het zendergemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Zonde van de Week zat ruim 47 procent onder het gemiddeld marktaandeel dat Nederland 1 s avonds scoorde. De herhaling van Bananasplit, die voorafgaand te zien was, trok met 703.000 kijkers een groter kijkerspubliek.

Voorafgaand aan de eerste aflevering gaf Kamphues al aan zenuwachtig te zijn over de kijkcijfers. Stel je voor: zaterdagavond, primetime. Ik doe mijn best om de druk niet te voelen, maar het is geen tijdstip waarop je aan kunt rommelen.

De winnaar op primetime was de herhaling van Ik Hou Van Holland met net iets meer dan 1,0 miljoen kijkers op RTL 4. De enige twee andere uitzendingen die boven het miljoen uitkwamen, waren het Achtuurjournaal en het Zesuurjournaal met respectievelijk 1,4 miljoen en 1,0 miljoen kijkers.

Lieke van Lexmond verloor met haar spelshow Stabilo Spellingstrijd veel kijkers. Waar ze vorige week nog een aardige start maakte met 790.000 kijkers, duikt ze nu naar een magere 574.000 kijkers.

Op de late avond won VI Oranje (983.000 kijkers) opnieuw van Studio Sportzomer (725.000 kijkers).