KPN heeft het zenderaanbod van Interactieve TV gewijzigd. Naast nieuwe tv-kanalen verdwijnt er ook ťťn zender. Het eerste Italiaanse publieke tv-kanaal Rai Uno moet hiervoor bij KPN het veld ruimen.

Als vervanger voor Rai Uno is vanaf 2 juli het commerciŽle Italiaanse tv-kanaal Mediaset Italia in het zenderaanbod opgenomen. Dit tv-kanaal heeft een groeiende populariteit in Europa. In Nederland is Mediaset Italia alleen bij KPN en Caiway te bekijken.
Meer tv-kanalen in het basispakket
Naast Mediaset Italia is het Nederlandse foodkanaal 24Kitchen nieuw in het basispakket van KPN Interactieve TV. Het tv-kanaal is een joint-venture van de bedrijven Jan Dekker Holding BV en Fox Channels Benelux. Sinds de start van het foodkanaal op 1 oktober heeft het te maken met groeiende kijkcijfers. Ook nieuw in het basispakket is het Discovery misdaadkanaal Investigation Discovery. Het HD-kanaal Discovery HD haalt KPN uit het aanvullende HD-pakket en is nu onderdeel van het basispakket geworden.

Style en Animal Planet 24 nieuw in pluspakket
Ook in het pluspakket gaat KPN wijzigingen doorvoeren. Het vorig jaar nog uit het zenderaanbod verwijderde tv-kanaal Style keert bij KPN terug. Liefhebbers van natuurseries krijgen Animal Planet weer als 24-uur kanaal terug. De afgelopen maanden kon men Animal Planet alleen overdag in het kanaalslot dat met vrouwenzender TLC wordt gebruikt zien. Ook het Video on Demand aanbod wordt met nieuwe series verder uitgebreid.

Eurosport HD en History HD
Door een nieuwe overeenkomst met Eurosport Benelux is Eurosport HD nu bij KPN te bekijken. Het gaat vooralsnog om het hoofdkanaal van Eurosport. KPN gaat echter op een later tijdstip ook Eurosport 2 HD doorgeven. Het is nog onbekend wanneer dit het geval is. De verwachting is dat het voor de start van de Duitse voetbalcompetitie het geval is. Naast Eurosport HD versterkt ook History HD het HD-aanbod van KPN Interactieve TV.

Meer radiozenders
Naast veel nieuwe tv-zenders is vanaf 2 juli ook de regionale commerciŽle omroep 8FM via KPN Interactieve TV te ontvangen. Net als alle andere radiozenders bij KPN maakt 8FM onderdeel van het basispakket uit.