Doek valt voor Theater van het Sentiment

Het radioprogramma 'Theater van het Sentiment' op Radio 2 moet stoppen . Voor presentator Marc Stakenburg een dubbele tegenvaller: de KRO heeft voor hem ook geen ander werk. "Je weet natuurlijk als presentator dat er een einde zit aan programma’s en dat er een einde zit aan je carričre”, relativeert Stakenburg (55) aanvankelijk."

Verder zegt Stakenburg in de Telegraaf: "Maar ik begrijp niet waarom zo’n succesvol programma en zo’n populaire presentator opeens moeten stoppen. Theater van het Sentiment hoort al jaren bij de best gewaardeerde Radio 2 programma’s. De KRO zou graag met me verder willen, maar Radio 2 vindt mijn ’tone of voice’ er niet meer bij passen. Volgens mij is dat een naar eufemisme voor ’te oud’."


Het zat Stakenburg toch al niet mee: eerder sneuvelde zijn interviewshow Voor 1 Nacht op Radio 1. „Dat programma had het hoogste marktaandeel van de Nederlandse radio, meer dan 40 procent, maar het uitzendtijdstip is naar PowNed gegaan.” Veder zegt Stakenburg: "Ik zou wel voor Radio 6 willen werken. Peter van Bruggen gaat volgend jaar met pensioen. Ik zou het niet erg vinden om zijn programma Weekend in Radiocity dan over te nemen."


Over het Theater zegt Stakenburg: "Het verdwijnt in zijn huidige opzet en komt terug in een vorm die ik in elk geval niet meer herken en ik vraag me af of de luisteraars dat wel zullen doen.” De KRO bevestigt aan de Telegraaf dat de KRO aan het brainstormen is over een opvolger van Theater van het Sentiment . "Dit programma, dat een andere naam en iets andere opzet krijgt, moet uiterlijk 1 januari 2013 in de plaats van het Theater komen." Marc Stakenburg is tot 1 november in dienst van de KRO. [Radio.NL/Telegraaf]