Meer tennis op betaalzender Sport1


Het tennisaanbod bij betaalzender Sport1 wordt groter. Dat is het directe gevolg van een nieuwe uitzendrechtenovereenkomst heeft gesloten. Hierdoor is de WTA Tour bij Sport1 te zien.

Dit houdt in dat vanaf januari 2013 de 22 belangrijkste dames tennistoernooien live en exclusief op Sport1 te zien zijn. Het betreft hier de rechten voor het live en in samenvatting uitzenden van meer dan 200 wedstrijden op televisie, internet en het mobiele platform. Daarnaast zal Sport1 ook wekelijks het WTA tennismagazine uitzenden.

Huidig aanbod blijft gehandhaafd
De WTA Tour gaat Sport1 naast het huidig tennisaanbod uitzenden. De ATP 1000, de ATP 500 en de belangrijkste ATP 250 toernooien blijven hierdoor op Sport1 te zien. Ook de Davis Cup en Wimbledon zijn in 2013 op de betaalzender te zien. Sport1 heeft een tenniskanaal onder de naam Sport1 Tennis.


Sport1 blij met damestennis
Will Moerer, general manager van Sport1: "We hebben natuurlijk al de rechten van de belangrijkste tennistoernooien van de heren maar de dames ontbraken nog in onze programmering. Ik ben dan ook blij dat we erin geslaagd zijn om onze tennisprogrammering voor de komende jaren verder uit te breiden. Het damestennis in Nederland zit duidelijk in de lift. Denk alleen al aan de prestaties van Arantxa Rus en Kiki Bertens vorige week op Wimbledon. In principe starten we dus in 2013 maar ook dit jaar zullen we incidenteel al een damestoernooi uitzenden. In ieder geval is de jaarlijkse seizoensafsluiting van de dames in Istanbul in oktober al bij Sport1 te zien. De tennisliefhebber kan echt niet meer om ons heen.


Geschreven door: Jarco Kriek