KRO detectives onderweg te bekijken


De bezitter van een iPhone of iPad kan nu onderweg naar een selectie van door publieke omroep KRO uitgezonden detectives kijken. Een speciale app maakt dit mogelijk zonder content te streamen.

De gebruiker dient vooraf – natuurlijk het liefst via een snelle internetverbinding – de gewenste aflevering op de iPhone of iPad te downloaden. Deze aflevering kan men dan op elk gewenst tijdstip zonder internetverbinding bekijken. Een aflevering heeft een bestandsgrote van gemiddeld 700 mb. Deze wordt op de interne opslag van de iPhone of iPad opgeslagen. De benodigde app – KRO Vakantiekoffer – is gratis in de Applestore te downloaden.

Scott & Bailey
Op dit moment zijn drie afleveringen van de KRO-serie Scott & Bailey te downloaden. De KRO zegt dat men deze manier met vooraf downloadbare afleveringen in de toekomst meer gaat gebruiken. KRO Kindertijd lijkt daarbij voorrang te hebben. Hierdoor zijn KRO-kinderprogramma’s zonder wifi of 3G-verbinding te bekijken. Met de vakantieperiode voor de boeg lijkt KRO Vakantiekoffer een schoot in de roos te zijn. In het vliegtuig, op vakantie maar ook in Nederland in de auto of de trein kan jong en oud van KRO-series genieten.


Uitzendrechten begrenzen mogelijkheden
Uitzendrechten lijken de grens van de mogelijkheid van dit soort apps te zijn. Er moeten met de rechtenbezitters nieuwe overeenkomsten gesloten worden. De huidige overeenkomsten dekken in vele gevallen alleen het streamen via internet af. En dus niet het downloaden van content op beeldweergevers.
Geschreven door: Jarco Kriek