L?time violence
14:05 - 15:35 op TV5
Actie (1982) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.3 (66 stemmen)
Met Claude Brasseur, Véronique Genest, Thierry Lhermitte e.aDeauville. De familie Modot maakt zich klaar om de trein te nemen. Opeens schieten twee mannen op de menigte in het station. De moeder, de vrouw en de dochter van Martin worden gedood; zijn vader is ernstig gewond. De enquête stagneert en Martin gaat achter de schuldigen aan...


Amelia
20:30 - 22:30 op RTL4
Biografie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 5.7 (5959 stemmen)
Met Hilary Swank, Richard Gere, Ewan McGregor e.aBiopic over de legendarische piloot Amelia Earhart die als eerste vrouw de Grote Oceaan wist over te steken.


Leatherheads
20:30 - 23:00 op RTL5
Komedie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 6 (19136 stemmen)
Met George Clooney, Renée Zellweger, John Krasinski e.aClooney speelt Jimmy ‘Dodge’ Connolly, een charmante, vrijpostige footballheld die vast van plan is om zijn team van knok-kroegen naar volgepakte stadions te leiden. Maar als de spelers hun sponsor kwijtraken en de hele competitie dreigt in te storten, overtuigt Dodge een collega-football-ster Carter Rutherford om zich bij zijn zootje ongeregeld aan te sluiten. <br>Carter Rutherford, Amerika’s lievelingszoon, is een succesvolle oorlogsheld die in zijn eentje meerdere Duitse soldaten tot overgave dwong in WOI. Hij is aantrekkelijk om te zien en zijn snelheid op het veld is zonder weerga. Deze held is bijna te mooi om waar te zijn en Lexie Littleton is van plan om te bewijzen dat dat het geval is. <br>Lexie is leerling-journalist die het grote werk mag doen. Ze is een gehaaide verslaggeefster die vermoedt dat er hiaten zitten in Carters oorlogsverhaal. En terwijl zij daarnaar op zoek is strijden de twee teamgenoten buiten het veld om haar grillige genegenheid.


Independence Day
20:30 - 23:25 op RTL7
Actie (1996) uit Amerika
IMDB-rating: 6.4 (119092 stemmen)
Met Will Smith, Bill Pullman, Jeff Goldblum e.aBuitenaardse wezens beginnen een invasie tegen de mensheid. Het spektakel begint als reusachtige ruimteschepen naderen. Verbazing slaat om in terreur als de schepen enorme vernietigende vuurstralen op steden over de gehele wereld richten.


The Eye
20:30 - 22:20 op RTL8
Drama (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 5.2 (25963 stemmen)
Met Jessica Alba, Alessandro Nivola, Parker Posey e.aEen meisje is al vanaf haar vijfde blind. Na een hoornvliestransplantatie wordt haar zicht evenwel hersteld – eerst bijzonder wazig, maar daarna steeds scherper, gaat ze de dingen om zich heen waarnemen. Al snel wordt echter duidelijk dat niet alles wat ze ziet, er ook echt is. Eerst in het ziekenhuis, en later thuis, duiken er schimmen op, mysterieuze menselijke vormen die niemand anders kan zien. Ze keert zich voor hulp naar de psychiater die haar diende te helpen met haar overstap naar de ziende wereld, en samen gaan ze op zoek naar de oplossing van het raadsel.


Out of Sight
23:00 - 01:35 op RTL5
Komedie (1998) uit Amerika
IMDB-rating: 7.2 (31873 stemmen)
Met George Clooney, Jim Robinson, Mike Malone e.aDe professionele bankovervaller Jack Foley ontsnapt uit de gevangenis en kidnapt de FBI-agente Karen Sisco. Ze wordt verliefd op hem, maar blijft vastberaden om hem weer achter de tralies te krijgen.


In the Electric Mist
00:15 - 02:00 op BBC1
Drama (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 6.1 (7696 stemmen)
Met Tommy Lee Jones, John Goodman, Peter Sarsgaard e.aDetective Dave Robicheaux onderzoekt de moord op een hoertje. Hij verdenkt maffiabaas Julie " Baby Feet" Balboni achter deze bloederige misdaad maar heeft nog geen bewijs. Als een filmploeg neerstrijkt in Lousiana ontdekt hij dat de film geproduceerd wordt met de steun van maffiabaas Baby Feet. Hollywoodster Elrod Sykes vervult de hoofdrol in deze burgeroorlogsfilm. Als Elrod Sykes aangehouden wordt door detective Robicheaux voor het rijden onder invloed, begint deze loslippig te worden. Hij brabbelt over een lichaam dat hij heeft gevonden. Deze moord vond 35 jaar geleden plaats en detective Robicheaux kon zich dat nog goed herinneren....