Rent
07:20 - 10:00 op RTL4
Drama (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (19085 stemmen)
Met Anthony Rapp, Adam Pascal, Rosario Dawson e.aEen groep jonge bohémiens zien we, in hun worsteling om te overleven aan de rand van de samenleving. In hun streven naar geluk en acceptatie moeten de leden van deze gevarieerde en onconventionele gemeenschap het hoofd bieden aan de problemen uit het leven van alledag, zoals armoede, ziekte en de AIDS-epidemie. “Ze meten hun tijd in seizoenen van liefde.”


Far til fire gi'r aldrig op
09:00 - 10:25 op NED3
Komedie (2005) uit Denemarken
IMDB-rating: 4.8 (105 stemmen)
Met Kathrine Bremerskov Kaysen, Jakob Wilhjelm Poulsen, Kasper Ruwai Berg Kesje e.aDeense familiekomedie over een lollige alleenstaande vader en zijn vier lollige kinderen die het liefst zonnige liedjes zingen rond de piano, vergezeld door hun maffe oom.


The Meaning of Life
12:45 - 14:55 op RTL4
Komedie (1983) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.4 (26273 stemmen)
Met Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam e.aMonty Python probeert de zin van het leven te doorgronden via een aantal bizarre sketches, die het menselijk leven van geboorte tot dood doorlopen.


Dumbo
14:00 - 15:15 op SBS6
Drama (1941) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (13790 stemmen)
Met Herman Bing, Billy Bletcher, Edward Brophy e.aDumbo's grote oren maken hem het mikpunt van de spot van zijn vriendjes, maar stellen hem wel in staat te vliegen. Samen met zijn vriendje, de muis Timothy, trekt hij de wijde wereld in.


The King of Comedy
14:55 - 17:00 op RTL4
Komedie (1982) uit Amerika
IMDB-rating: 7.6 (14382 stemmen)
Met Robert De Niro, Jerry Lewis, Diahnne Abbott e.aRupert Pupkin koestert één grote droom: op televisie zijn komisch nummer opvoeren. Om zijn droom waar te maken valt hij Jerry Langford lastig, de presentator van een populaire talkshow.


Hands off Mississippi
15:30 - 17:00 op NED3
Avontuur (2007) uit Duitsland
IMDB-rating: 6.2 (135 stemmen)
Met Zoë Mannhardt, Katharina Thalbach, Karl Alexander Seidel e.aTijdens de zomervakantie gaat de tienjarige Mannhardt weer naar haar oma Thalbach op het platteland. Daar staat de gemene Herbst op het punt om het paard Misssissippi naar de slager Naujoks te brengen. Op het laatste moment kan Mannhardt het paard vrijkopen. Niet lang daarna wil Herbst het dier terug. Wat steekt daar achter?


The Desperadoes
16:10 - 17:40 op BBC2
Romantiek (1943) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (417 stemmen)
Met Randolph Scott, Claire Trevor, Glenn Ford e.aPostkoetsrijder Uncle Willie heeft een plan gesmeed met de lokale bankier. Voor dit plan dient de bank beroofd te worden. Wanneer degene die zij hiervoor aangesteld hebben, niet komt opdagen, schakelen ze enkele plaatselijke criminelen in. Toch komt de beoogde overvaller later opdagen en blijkt dan tevens een vriend van de sheriff te zijn.


Masterminds
18:20 - 20:30 op NET5
Actie (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 4.8 (1390 stemmen)
Met Patrick Stewart, Vincent Kartheiser, Brenda Fricker e.aOp een dag neemt computerhacker Ozzie zijn stiefzusje mee naar school. De nieuwe veiligheidsagent Rafe kidnapt een tiental kinderen, enkele leerkrachten en de directrice en eist veel losgeld.


Indiana Jones and the Temple of Doom
19:30 - 21:20 op BBC1
Actie (1984) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (89045 stemmen)
Met Harrison Ford, Kate Capshaw, Jonathan Ke Quan e.aNa een incident in een nachtclub in Shanghai neemt de archeoloog Indiana Jones de benen. Samen met een nachtclubzangeres en zijn jonge helper Short belandt hij in een dorpje waar een groep schurken een magische steen heeft gestolen. Indiana Jones belooft te helpen om hem terug te vinden.


Sahara
20:00 - 22:10 op RTL7
Actie (1995) uit Australië
IMDB-rating: 6.3 (830 stemmen)
Met James Belushi, Alan David Lee, Simon Westaway e.a1942, het Duitse leger houdt in Afrika een ware slachting onder de geallieerden. Sgt. Joe Gunn (James Belushi) en twee van zijn mannen zijn de enige overlevenden van hun compagnie. Ontsnappen kan alleen via het zuiden, waar hen de helse Sahara wacht. Onderweg ontmoeten ze een handvol soldaten, waaronder een Soedanees, die hen naar een waterput leidt. De druk van de Duitsers, maar ook hun behoefte aan water, is groot. De put wordt een belangrijk strategisch object, voor Joe een kans om een andere wending aan de oorlog te geven.


The Incredible Hulk
20:00 - 22:15 op RTL5
Actie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (150258 stemmen)
Met Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth e.aWetenschapper Bruce Banner (Edward Norton) zoekt onopvallend de aarde af naar een middel dat voor genezing kan zorgen van de meest furieuze oerkrachtmens op deze aardbol: The Incredible Hulk. Maar de oorlogszuchtige lieden die zijn krachten maar al te graag willen misbruiken, laten hem niet met rust. Zelf wil hij niets liever dan terugkeren naar zijn enige grote liefde, Betty Ross . Bij zijn terugkeer naar de beschaafde wereld wordt de briljante geleerde meedogenloos achtervolgd door De Afgrijselijke, een nachtmerrie van een beest, één bonk adrenaline en agressie met krachten die niet onderdoen voor die van de Hulk. Er volgt een gevecht dat zo uit een stripboek zou kunnen komen. Banner moet een beroep doen op de held die in hem sluimert om New York te redden van totale vernietiging. De wetenschapper staat voor een kwellend dilemma. Hij moet een definitieve keuze maken: Een vredig leven als Bruce Banner of voorgoed veranderen in The Hulk.


Madagascar: Escape 2 Africa
20:00 - 21:35 op SBS6
Animatie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 6.7 (58310 stemmen)
Met Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer e.aDe leeuw Alex (Ben Stiller), de zebra Marty (Chris Rock), de giraffe Melman (David Schwimmer) en het nijlpaar Gloria (Jada Pinkett Smith) uit de dierentuin van New York zijn beland op het eiland Madagascar. Ze vatten het plan op om terug te gaan naar Amerika, maar de reis verloopt iets anders dan ze verwachten. Ze stranden in de jungle van Afrika, waar Alex de leeuw de rest van zijn familie ontmoet. De communicatie gaat niet bepaald soepel.


The Duchess
20:10 - 22:00 op NED2
Drama (2008) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.9 (29296 stemmen)
Met Keira Knightley, Ralph Fiennes, Charlotte Rampling e.aEngeland, eind 18e Eeuw. Georgiana is sinds haar 17 gehuwd met de rijke en machtige hertog van Devonshire. Met haar oogverblindende schoonheid, pienterheid en levenslust is ze al snel zeer geliefd bij de high society. Maar achter dit flamboyante imago schuilt een vrouw die verwaarloosd wordt door haar echtgenoot en hunkert naar liefde. De Hertog, de enige man die ongevoelig is voor haar charme, heeft het meer voor Elizabeth Foster, haar beste vriendin en dwingt haar in een driehoeksverhouding. Om haar frustratie te compenseren, leidt de ongelukkige Giorgiana een druk mondain leven. Ze wordt berucht voor haar elegantie, extravagantie en haar passie voor het spel, zeker wanneer ze aan politiek gaat doen bij de liberale partij. Dankzij haar charisma en energie is ze het boegbeeld van de Whigs en wordt ze vereerd door de prinsen en ministers. Ze steunt Charles Grey, een jonge afgevaardige waarop ze smoorverliefd wordt.


Blood Diamond
22:00 - 00:40 op Veronica
Avontuur (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 8 (80617 stemmen)
Met Leonardo DiCaprio, Djimon Hounsou, Jennifer Connelly e.aDanny Archer (Leonardo DiCaprio), een ex-huursoldaat uit Zimbabwe en de visser Solomon Vandy Zijn beide Afrikaans, maar hun achtergrond en omstandigheden liggen hemelsbreed uit elkaar. Hier komt verandering in wanneer ze samen op zoek gaan naar de zeldzame roze diamant. Deze edelsteen kan een mensenleven compleet veranderen... of er een eind aan maken. De idealistische Amerikaanse journaliste Maddy Bowen (Jennifer Connelly), is in Sierra Leone om de waarheid achter conflictdiamanten te achterhalen. Met Maddy's hulp beginnen Archer en Solomon aan een gevaarlijke tocht door het territorium van de rebellen. Archer heeft Solomon nodig om de kostbare roze diamant te vinden, maar Solomon is op zoek naar iets wat nog veel meer waarde voor hem heeft zijn zoon...


For Richer or Poorer
22:00 - 00:15 op RTL8
Komedie (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 5.3 (3456 stemmen)
Met Tim Allen, Kirstie Alley, Jay O. Sanders e.aDoor toedoen van hun accountant komen Brad en Caroline Sexton op de zwarte lijst van de belastingdienst terecht. Ze vluchten uit Manhattan in een gestolen taxi en doen zichzelf voor als een Amish stel uit Missouri dat op bezoek gaat bij hun verre familie.


Hulk
22:15 - 01:00 op RTL5
Actie (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (56230 stemmen)
Met Eric Bana, Jennifer Connelly, Sam Elliott e.aBruce Banner is een onderzoeker in een laboratorium. Hij werkt mee aan een geheim project om een machine te bouwen waarmee levende cellen gemanipuleerd kunnen worden. Tijdens een experiment gaat er iets mis met Bruce. Hij lijkt nog dezelfde, maar als hij kwaad wordt verandert hij is een groot, groen, gespierd monster: de hulk! De vraag is of hij zich kan redden van het gehele Amerikaanse leger dat hem nu achterna zit.


The Number 23
23:15 - 01:15 op SBS6
Mystery (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 6.2 (43009 stemmen)
Met Jim Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman e.aWanneer Agatha het boek 'The Number 23" koopt voor de verjaardag van haar man, Walter Sparrow, geraakt deze hierdoor helemaal geobsedeerd. Wat eerst een onschuldig cadeau lijkt verandert al snel in een regelrechte nachtmerrie. Hoe meer Walter leest hoe meer gelijkenissen hij vindt met zijn eigen leven. Hij wordt als het ware achtervolgt door het cijfer 23. Samen met zijn vrouw en zoon Robin besluit hij het mysterie te ontrafelen met een onthutsende waarheid tot gevolg....


Breach
23:20 - 01:35 op NET5
Misdaad (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 7.2 (21639 stemmen)
Met Chris Cooper, Ryan Phillippe, Laura Linney e.aDe film volgt FBI-agent Eric O'Neill (Ryan Phillippe), die wordt uitgekozen om voor een geheime divisie binnen de organisatie te werken. De uitverkoren agent komt er achter dat zijn mentor (Chris Cooper) de grootste bedreiging vormt voor de nationale veiligheid.


The Killing
23:25 - 00:49 op NED2
Misdaad (1956) uit Amerika
IMDB-rating: 8.2 (17996 stemmen)
Met Sterling Hayden, Coleen Gray, Vince Edwards e.aBeroepscrimineel Johnny Clay besluit na vijf jaar gevangenschap de slag van zijn leven te slaan. Met medewerking van een barman, een kassier en een politieagent die bij een paardenrenbaan werken, wil hij zich meester maken van de dagopbrengst van de races. De buit: twee miljoen dollar. De operatie wordt met militaire precies voorbereid. Dan slaat het noodlot toe....


Eid milad Laila
23:30 - 00:10 op Canvas
Drama (2008) uit Palestina
IMDB-rating: 7 (197 stemmen)
Met Mohammed Bakri, Areen Omari, Nour Zoubi e.aOp de ochtend van zijn dochters verjaardag belooft Abu Laila om ‘savonds een verjaarstaart mee naar huis te nemen, maar eerst moet hij de dag zelf nog zien door te komen. Hoewel Abu Laila eigenlijk rechter van beroep is, kan hij door allerlei bureaucratische problemen zijn vak niet meer uitoefenen en is daardoor gedwongen om als taxichauffeur de kost te verdienen. Hij moet zeer tegen zijn zin bewapende cliënten in zijn auto toelaten, ervaart een bomaanslag, krijgt met woedende passagiers te maken, maar zijn voornaamste streven is dat mensen zich als waardige burgers dienen te gedragen.


The Eiger Sanction
00:00 - 02:25 op RTL7
Actie (1975) uit Amerika
IMDB-rating: 6.2 (3893 stemmen)
Met Clint Eastwood, George Kennedy, Vonetta McGee e.aJonathan is leraar kunstgeschiedenis en een verwoed verzamelaar. Om deze hobby te financieren werkt hij ook als huurmoordenaar. Als hij een Russische spion moet opsporen en vermoorden, leidt het spoor naar bergbeklimmers.


16 Blocks
00:35 - 02:10 op BBC1
Actie (2006) uit Duitsland
IMDB-rating: 6.7 (30605 stemmen)
Met Bruce Willis, Mos Def, David Morse e.aJack Mosley (Bruce Willis) is een uitgebluste rechercheur die niet bekend staat om zijn fijnzinnige methodes. Zijn opdracht is het begeleiden van een belangrijke getuige (Mos Def) van het politiebureau naar de rechtbank. De afstand waarover dit moet plaatsvinden is 16 straatblokken. Onderweg komt Mosley er achter dat deze man zal getuigen tegen zijn corrupte collega's en dat het volledige New Yorkse politiekorps er alles aan zal doen om hem uit de weg te ruimen. Mosley wordt nu gedwongen te kiezen tussen loyaliteit aan zijn collega's en het beschermen van deze getuige....


Small Engine Repair
01:55 - 03:30 op BBC2
Komedie (2006) uit Ierland
IMDB-rating: 5.9 (115 stemmen)
Met Iain Glen, Steven Mackintosh, Stuart Graham e.aSmall Engine Repair vertelt het verhaal van Doug (Iain Glen), een gitaarleraar die een carrière als countryster ambieert. Maar het loopt voor geen meter, niemand heeft meer vertrouwen in hem en als klap op de vuurpijl verlaat zijn vrouw hem ook nog. Maar hij heeft nog één kans om het te maken, maar of dat ook lukt.