Oracle komt volgende week met een volledige in HTML beschikbare supportsite en neemt daarbij definitief afscheid van Flash.

Support-website My Oracle Support (MOS) gaat volgende week volledig op de schop. Het MOS-portaal stapt volledig af van Flash en zal vanaf 13 juli alleen nog in HTML beschikbaar zijn. Het doel van Oracle is om één enkele supportpagina op te richten met hetzelfde aanbod voor alle gebruikers, laat het bedrijf weten in een blogpost.

Daarnaast belooft Oracle de toevoeging van enkele nieuwe functionaliteiten. Zo komt er een nieuwe manier waarop Service Requests kunnen worden ingediend, komt er één workflow voor alle meldingen van hard- en software incidenten en wordt er meer nadruk gelegd op personalisatie van de userinterface. Oracle laat tot slot weten dat Internet Explorer 6 niet langer zal worden ondersteund.
Veel kritiek bij overgang

My Oracle Support kreeg vanaf het prille begin bakken met kritiek over zich heen. De vervanger van MetaLink ging eind 2009 de lucht in maar liep al snel tegen kinderziektes aan. Gebruikers hadden voortdurend problemen met inloggen en de Flash-interface zorgde ervoor dat de website op sommige plaatsen gedeeltelijk of zelfs helemaal onbruikbaar was.

Gebruikers riepen destijds Oracle via het eigen forum massaal op om terug te keren naar het oude systeem van MetaLink. Hoewel Oracle daar geen gehoor aan gaf, bood het bedrijf sindsdien wel een alternatieve HTML-interface aan voor zijn supportsite, die in eerste instantie ook traag en foutgevoelig was.