Nadat Aldi eerder startte met de verkoop van mobiele telefoons, lijkt het Duitse supermarktconcern nu de pijlen op de televisiemarkt te gaan richten. Het start met de verkoop van 3D Smart televisies.

Het eerste model dat vanaf 18 juli bij Aldi te koop is, is de MT Logic LE-427118MT. Voor deze 42 inch televisie met 3D-weergave en Smart TV mogelijkheden hangt een prijskaartje van 699 euro. Bij deze televisie wordt gebruik gemaakt van de passieve 3D-technologie. Vier 3D-brillen worden bij deze televisie meegeleverd.
Veel mogelijkheden voor weinig geld
Bij het beeldscherm wordt gebruik gemaakt van de Edge Lit LED techniek. Deze internettelevisie kan via de ingebouwde wifi-module draadloos op het thuisnetwerk – en hierdoor ook op internet – worden aangesloten. Natuurlijk kan men ook bekabeling hiervoor gebruiken. Via het Smart TV-platform kan men via een webbrowser internetten. Ook kunnen apps worden geïnstalleerd. Beschikbare apps zijn onder meer Twitter, Facebook, NOS Nieuws, Buienradar, TuneIn en YouTube. Hierdoor lijkt deze MT Logic 3D-televisie van het Smart TV internettelevisieplatform van Philips gebruik te maken. Dit Smart TV internettelevisieplatform wordt onder meer ook door de tv-fabrikanten LG, Sharp en Loewe gebruikt.

Ingebouwde tuner digitale televisie
De televisie is voorzien van een interne tuner die voor digitale televisie gebruikt kan worden. Hiermee kan men Digitenne (DVB-T) en kabel (DVB-C) zonder decoder direct via de televisie gebruikt worden. Hiervoor is een Common Interface slot die voor CI+ geschikt is aanwezig. Verder zijn er uitgebreide aansluitmogelijkheden waaronder drie USB- en drie HDMI-aansluitingen. Er is een interne opslaggeheugen van 4GB en wordt een speciale Fly Mouse afstandsbieding met qwertytoetsenbord meegeleverd.