RADIONL wilde Radio Continu uit de ether

Smartlapzender RadioNL heeft de afgelopen weken geprobeerd om Radio Continu uit de ether te krijgen. Een kort geding hieromtrent ging echter op het laatste moment niet door. Radio Continu kreeg ook 'dreigende brieven' van RADIONL met de mededeling dat de uitzendingen van Radio Continu in Twente en de Achterhoek onmiddellijk moesten stoppen.

TVI uit Hardenberg is het bedrijf achter Hot Radio. TVI heeft een vergunning voor het zogenoemde FM-kavel B19. Dit FM-pakket bestaat uit 8 afzonderlijke kleine frequenties.


Twee frequenties (Arnhem 88.5 en Apeldoorn 88.7) worden ingevuld door de Trend Media Groep BV met Hot Radio Hits. Hardenberg 93.4 is de enige frequentie waarop een programma (Hot Radio) te horen is dat door TVI zelf wordt vervaardigd. De smartlapzender RadioNL gebruikt 3 FM-frequenties uit dit kavel (Arnhem 89.6, Markelo 93.5 en Enschede 93.3), en sinds mei worden de 2 resterende frequenties gebruikt door Radio Continu (Hengelo 98.0 en Ruurlo 101.9).


Dat laatste schoot bij RADIONL in het verkeerde keelgat. Volgens de website van Radio Continu kwamen er al snel dreigbrieven in de bussen van zowel TVI als Continu zelf, met de mededeling dat de uitzendingen van Radio Continu via de frequenties Hengelo 98.0 en Ruurlo 101.9 onmiddellijk moesten stoppen. "De directie van RADIONL was van mening dat het format van Radio Continu nagenoeg gelijk is aan dat van RADIONL en zodoende concurrerend is aan het format van Radio NL".


Omdat zowel TVI als Radio Continu niet voldeden aan de wensen van de smartlappenzender RADIONL werd er bij de rechtbank in Almelo een kort geding aangespannen. Die zou afgelopen vrijdag (6 juni) dienen, maar is op het laatste moment weer door RADIONL ingetrokken. "En daarom kunnen luisteraars in Twente en de Achterhoek gewoon naar Radio Continu blijven luisteren" aldus het radiostation op zijn website. [Radio.NL]