Het Wakestock-festival is het eerste Britse festival dat gebruikmaakt van armbandjes met een chip. De organisator ziet het als ‘de toekomst van festivals’.

De rf-id chip op armbandjes wordt al gebruikt op festivals in Noord-Amerika en soms ook voor eenmalige evenementen zoals een eerder optreden van de Red Hot Chili Peppers in het Verenigd Koninkrijk.Voordelen RFID-chip

Het gebruik van de chip zou een effectief middel zijn tegen nepkaartjes en biedt voordelen met het eenvoudig inchecken waarbij de organisatoren gedetailleerd weten hoeveel mensen er op het terrein rondlopen door het inchecken. Op het Wakestock-festival waren er 15.000 bezoekers die met het chip-armbandje rondliepen. De chip kan ook worden gebruikt om er geld op te zetten zodat er makkelijk mee betaald kan worden. Ook zou je in kunnen checken op sociale netwerken. De chips kunnen uitgeschakeld worden bij verlies of diefstal.De betreffende rfid-armband

Niet goedkoop

Het gebruik van de chip is niet goedkoop. Het Wakestock-festival kon de techniek inzetten omdat een sponsor meebetaalde aan de techniek. Sommige smartphones beschikken over NFC waarmee dezelfde soort mogelijkheden beschikbaar komen.

Op het Wakestock-festival klaagden sommige gebruikers dat het armbandje met chip niet erg comfortabel zit. Wij zijn ook benieuwd hoe de betaling gaat en of je een duidelijk overzicht blijft behouden over wat je betaalt per bestelling en hoeveel krediet je nog hebt op je chip. Dat lijkt bij muntjes toch nog wat makkelijker.

[Via: BBC]