Apple gaat niet voor groen

Apple is uit de EPEAT-group gestapt, een non-profit bedrijf dat certificaties uitgeeft voor ‘groene producten’. Apple wil bij het design van nieuwe apparaten niet meer gebonden zijn aan de eisen van EPEAT.

Zo’n 39 producten heeft Apple uit het EPEAT register laten terugtrekken en nieuwe producten zullen het dus ook zonder EPEAT’s keurmerk moeten doen. De Amerikaanse overheid eist dat 95% van de elektronica voorzien moet zijn van het keurmerk en sommige bedrijven, zoals Ford, zijn verplicht van van EPEAT-gecertificeerde bedrijven in te kopen. Universiteiten hebben een voorkeur voor EPEAT-gevertificeerde producten dus kan de stap van Apple ook complicaties gaan opleveren voor het gebruik van Apple computers binnen scholen.It’s not easy being green

De koers die Apple voert voor hun design voldoet niet meer aan de EPEAT-eisen. Zo eist Apple dat producten makkelijk kunnen worden afgebroken in aparte onderdelen voor recycling. Maar de Apple iPhone, iPad en de Macbook Pro Retina bestaan uit onderdelen die aan elkaar zijn gelijmd of gesoldeerd. Hierdoor is het bijvoorbeeld ook niet mogelijk voor Macbook Pro Retina-gebruikers om het geheugen uit te breiden bij het topmodel.

[Via: Fudzilla]