Geannuleerde serie Terra Nova primetime bij RTL 5

De science fiction-serie Terra Nova, die in Amerika na één seizoen van de buis werd gehaald, krijgt een prominente plek in de zomerprogrammering van RTL 5. De serie is vanaf 19 juli elke donderdag om half negen ‘s avonds te zien. Dat heeft de tv-zender dinsdag gemeld. De in Australië opgenomen serie werd mede geproduceerd door de beroemde Steven Spielberg. De serie was zelfs voor Amerikaanse begrippen kostbaar om op te nemen. De kijkcijfers compenseerden de hoge kosten niet.

Terra Nova speelt zich af in het jaar 2149, wanneer de Aarde door overbevolking compleet is uitgeput. Van normaal leven is bijna geen sprake meer. Een selecte groep mensen gaat via een gat in de tijd miljoenen jaren terug om de Aarde opnieuw op te bouwen en zo de mensheid te redden.

Concurrent Net5 kondigde recent Good Christian Bitches aan als dé nieuwe zomerserie van de zender. De komediereeks, die in Amerika na tien aflevering vanwege tegenvallende kijkcijfers van de buis gehaald werd, is vanaf 16 juli avondvullend te zien.