Casque d'or
14:05 - 15:40 op TV5
Misdaad (1952) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.8 (1898 stemmen)
Met Simone Signoret, Serge Reggiani, Claude Dauphin e.aParijs. Een uit de gevangenis ontslagen schurk die het rechte pad heeft gekozen raakt door vriendschap en liefde voor een meisje van lichte zeden opnieuw verstrikt in het criminele milieu.


Bride Flight
20:20 - 21:10 op NED2
Drama (2008) uit Nederland
IMDB-rating: 6.9 (1319 stemmen)
Met Karina Smulders, Waldemar Torenstra, Anna Drijver e.aOm te ontsnappen aan het naoorlogse klimaat van Nederland en om een nieuw begin te maken in hun jonge leven emigreren Marjorie, Ada en Esther in 1953 naar Nieuw-Zeeland. Vol van dromen en verlangens over liefde, geluk en succes reizen ze hun verloofdes achterna. Aan boord van de vlucht ontmoeten de drie meiden de jonge Frank. Hij heeft plannen om als wijnboer fortuin te maken. Hij is aantrekkelijk, anders dan hun Nederlandse verloofdes en een vrij man. Ieder voor zich voelen de vrouwen zich tot hem aangetrokken maar ze beseffen nog niet dat de ontmoeting grote gevolgen heeft voor de rest van hun nieuwe leven.Na aankomst gaan ze ieder hun eigen weg, in de veronderstelling dat ze elkaar nooit meer zullen zien.


Wild Child
20:30 - 22:30 op RTL5
Drama (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (12460 stemmen)
Met Emma Roberts, Lexi Ainsworth, Shelby Young e.aDe zestienjarige Poppy is een egocentrisch, onverbeterlijk kreng dat een verwend leventje leidt in haar LA-wereld. Ook al zit er geen limiet op haar creditcards en wordt ze omgeven door talloze volgelingen, toch kan Poppy niet ontkomen aan de steeds groter wordende frustratie die ze voelt over haar familiesituatie. En ze zorgt ervoor dat iedereen dat weet. Een wat al te gekke grap gaat haar vader te ver en Poppy wordt weggestuurd naar een Engelse kostschool. Daar bevindt ze zich in een vreemde wereld van vroeg naar bed, strenge directrices en Britse meiden die haar verwende gedrag niet tolereren. Onder het wakend oog van het schoolhoofd en omgeven door een nieuwe vriendenkring beseft Poppy met tegenzin dat ze met haar stoute-meisjes-gedrag niet erg ver zal komen. Maar dat ze een keurige jonge vrouw moet worden betekent nog niet dat dit Wild Child niet elk uur van de dag zal proberen een heel instituut wakker te schudden.


The Elizabeth Smart Story
20:30 - 22:30 op RTL4
Misdaad (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 5.6 (318 stemmen)
Met Dylan Baker, Lindsay Frost, Amber Marshall e.aWanneer in Salt Lake City in juni 2002 de 13-jarige Elizabeth Smart wordt ontvoerd door twee mannen, ondernemen haar ouders onmiddelijk actie. Ze maken van de situatie een enorm mediaspektakel, in de hoop dat meerdere mensen zullen meewerken met het terugvinden van hun dochter.


The Triangle
20:30 - 01:20 op RTL7
Thriller (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 4.5 (707 stemmen)
Met Luke Perry, Dan Cortese, Olivia d'Abo e.aOmdat zijn schepen en vrachtladingen constant verdwijnen in de Bermuda-driehoek, stelt biljonair Eric Benirall (Neill) een groep specialisten samen om dit te onderzoeken. Het team bestaat uit de sceptische journalist Howard Thomas (Stoltz), oceanograaf Emily Patterson (Catherine Bell), wetenschapper en avonturier Bruce Geller (Michael Rodgers) en medium Stan Lathem (Davison). Ze beginnen vol hoop aan het mysterie, maar hoe dichter ze bij het antwoord komen, des te nachtmerrie-achtiger worden de vreemde gebeurtenissen.


Cry_Wolf
20:30 - 22:15 op RTL8
Drama (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (9184 stemmen)
Met Julian Morris, Lindy Booth, Jared Padalecki e.aEen groep studenten is van plan een wrede gebeurtenis met een seriemoordenaar na te spelen. Wat begon als een macabere grap wordt een ware nachtmerrie als er zich tussen de studenten een echte moordenaar blijkt te bevinden.


The House Bunny
22:30 - 00:30 op RTL5
Komedie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (32262 stemmen)
Met Anna Faris, Colin Hanks, Emma Stone e.aAls Shelly (Anna Faris), een Playboy bunny, plotseling ontslag krijgt weet ze niet waar ze naar toe moet. Ze komt terecht op een universiteitscampus die beheerst wordt door een grote, belangrijke studentenvereniging vol arrogante meiden en hun moeders. Shelly krijgt het idee om ook huismoeder te worden, en wel van de Zeta- vereniging, bestaande uit nerds en outcasts die op het punt staan hun huis te verliezen.


De loteling
23:35 - 01:00 op Canvas
Drama (1974) uit BelgiŽ
IMDB-rating: 6.8 (96 stemmen)
Met Jan Decleir, Ansje Beentjes, Gaston Vandermeulen e.aIn 1833 gebeurde de recrutering van soldaten door loting. Jan wordt uitgeloot maar voor veel geld neemt hij de plaats in van een ander.