Recreatiesector is weersvoorspelling zat op radio en tv

De recreatiesector is klaar met dreigende weersvoorspellingen op radio en tv. Brancheorganisatie Recron roept de media op om terughoudend te zijn met waarschuwingen voor slecht weer. "Dit is het zoveelste jaar dat de recreatiesector flinke schade dreigt op te lopen", zegt Recron-directeur Joep Thönissen.

Volgens Thönissen werd vorige week ten onrechte gewaarschuwd voor regen en onweer. "Maar in 95 procent van Nederland was het de hele week constant uitstekend weer." Wat Thönissen betreft is 'de grens bereikt' en moeten de media op radio en tv hun werk beter doen.


Recron adviseert om een apart 'recreatief weerbericht' te maken. "Geef bijvoorbeeld aan hoe de windkracht ideaal is voor zeilers of hoe het zonnetje een dag in een pretpark extra aangenaam maakt." Ook wil hij dat media kleine kansen om slecht weer niet uitvergroten en aandacht besteden aan de verschillen tussen het weer in diverse regio's.


Maandag lanceerde de PvdA in Hoek van Holland het idee om namens de gemeente schadeclaims in te dienen als slechte weersvoorspellingen niet uitkomen. Later verklaarde de lokale afdeling van de PvdA dat het slechts om een ludieke actie ging, bedoeld om aandacht te trekken. [Novum/Radio.NL]