Deutsche Post neemt weer een specialist in internetreclame over. Met de aankoop van intelliAd breidt het postbedrijf zijn expertise uit met bidmanagement en multichanneltracking.

FinanciŽle details van de overname worden niet bekendgemaakt. IntelliAd is een bedrijf dat in 2007 werd opgericht. Er werkt vijftig man en het treedt op als onafhankelijke partij tussen mediabureaus, adverteerders en zoekmachines. De onderneming zal als zelfstandige eenheid onder eigen naam blijven opereren.

Tot de klanten behoren onder meer Air Berlin, Immonet en O2. Bureaus als iProspect, explido en Plan.net gebruiken de bemiddelingsdiensten voor hun respectievelijke klanten.

Het bedrijf is enkel actief in Duitsland, maar Deutsche Post heeft wel de neiging om zijn digitale overnames in Europa uit te rollen. Nugg.ad (2010, behavioural targeting) zit inmiddels in acht landen en AdCloud (2011, performance based) in vier.

Het postbedrijf investeert gericht in het digitaliseren van zijn kernactiviteiten, in dit geval het versturen van reclame. In de fysieke wereld zou dat zijn te vergelijken met geadresseerde en ongeadresseerde post.