Internet Cat Video Film Festival

Op 30 augustus zal in een park in de Amerikaanse stad Minneapolis ’s werelds eerste filmfestival voor kattenfilmpjes van internet plaatsvinden.

Initiatiefneemster is Katie Czarniecki Hill, haar voornaam heeft ze in ieder geval al mee. Filmpjes waarin katten de hoofdrol spelen zijn enorm populair op internet. YouTube staat er vol mee. Hoewel ze miljoenen views weten te trekken worden ze vaak alleen bekeken. Katie vond het dus tijd voor een festival waarbij het kijken van kattenfilmpjes socialer wordt. Eerder schreven we al over een onderzoek waaruit blijkt dat kattenliefhebbers minder socialer zijn dan hondenbezitters.

De video’s worden allemaal zorgvuldig geselecteerd zo laat Katie Czarniecki Hill weten. Wie een leuk filmpje heeft gezien en dit wil nomineren voor het festival kan haar via dit formulier tippen. Het festival is gratis en voor iedereen toegankelijk, zelfs voor hondenliefhebbers hoewel je je hond waarschijnlijk beter thuis kan laten met al die kattenvideo’s.[Via: Digitaltrends]