De verdachte van de hack bij provider Aspider, waarbij onder meer gegevens zijn buitgemaakt van Simpel.nl, is door het Team High Tech Crime opgepakt.

De 43-jarige verdachte is dinsdagavond in Ede aangehouden. Volgens het Team High Tech Crime ging er aan de aanhouding "een kort lopend onderzoek" vooraf. Er was al snel zicht op de verdachte, schrijft de nationale recherche in een verklaring.

Bij de man zijn drie computers, usb-sticks, geheugenkaarten en een externe harde schijf in beslag genomen. Hij is achter de tralies gezet en wordt verder verhoord door rechercheurs van het Team.
Hacker kreeg toegang tot 158 databases

De Edenaar zou via de website van Frans Bauer toegang hebben gekregen tot andere databases die op dezelfde webserver stonden geparkeerd. Daaronder de database van provider Simpel.nl, een dochtermaatschappij van T-Mobile. In totaal zouden 158 databases bloot hebben gelegen, waaronder ook die van zanger René Froger en kleine providers Lebara, Youfone en Baron. De politie onderzoekt of er gegevens in omloop zijn gebracht door de verdachte.

Simpel.nl had naast de politie ook telecomwaakhond OPTA ingeschakeld. Bij het onderzoek van de Nationale Recherche zouden ook specialisten van digitaal forensisch onderzoeksbedrijf Fox-IT zijn betrokken.