Het Nationaal Songfestival bestaat volgend jaar uit zes voorrondes. Hoe die precies worden ingevuld is nog niet bekend, zo meldt de TROS. Dit jaar werd maar één voorronde gehouden tijdens het Nationaal Songfestival. De wedstrijd werd in februari gewonnen door Joan Franka met het liedje You and Me.

De zangeres wist in mei vervolgens niet door te dringen tot de eindstrijd van het Eurovisie Songfestival.


De TROS kwam dinsdag onder vuur te liggen nadat Anouk zei een 'killersong' te hebben geschreven voor het Nationaal Songfestival. De zangeres wil echter niet meedoen aan een voorronde. De omroep zei daarop de regels niet aan te willen passen.


Amateuristisch
Eric van Tijn noemt de beslissing van de TROS om de regels van het Nationaal Songfestival niet aan te passen voor Anouk 'amateuristisch, bizar en armoedig'. De zangeres zei eerder een 'killersong' te hebben geschreven voor het liedjesfestival, maar wil niet meedoen aan een voorronde.


"Ze snappen het gewoon niet", zegt Van Tijn, die de Songfestivalnummers Vrede en Hemel en Aarde schreef voor Ruth Jacott en Edsilia Rombley, in RTL Boulevard. "Ik denk dat ze de belangen verkeerd inschatten. Als zij wil meedoen, betekent dat dat je de voorwaarden gaat veranderen, zodat zij kan meedoen."


Glennis Grace sluit zich daarbij aan. "Ik vind het een beetje dom. Hoe kun je de beste zangeres van Nederland, met zo'n status, vragen om mee te doen aan de voorronde?" De TROS liet woensdag weten 'blij verrast' te zijn over het feit dat Anouk 'meedenkt' over het Songfestival. De omroep wil graag met de zangeres om de tafel. "Maar ze moet wel meedoen aan de Nederlandse voorronde, dat staat vast", reageerde een woordvoerder. [Novum/Radio.NL]