De AVRO zendt vanaf zaterdag 18 augustus de elfde reeks uit van het satirische programma Koefnoen. Met de komende parlementsverkiezingen in het vooruitzicht kan de uitzendperiode voor makers Owen Schumacher en Paul Groot niet gunstiger uitpakken, want uiteraard wordt ook in de komende reeks de Nederlandse politiek weer hilarisch in zín hemd gezet.

De nieuwe serie van Koefnoen bestaat uit 9 afleveringen, waarvan de eerste aflevering een extra lange zomerspecial is met zowel nieuw materiaal als hoogtepunten uit eerdere jaren rond het thema Ďvakantieí.


Vanaf aflevering 2 bevat Koefnoen uitsluitend nieuw materiaal en maken Owen Schumacher en Paul Groot als vertrouwd een satirisch weekoverzicht aan de hand van actuele sketches, imitaties en parodieŽn.


Tussen de vertrouwde Koefnoen-cast (met o.a. Plien en Bianca, Jeremy Baker, Frans van Deursen, Dick van den Toorn, Erik van Muiswinkel, Marjan Luif, Martine Sandifort en Sanne Wallis de Vries) duiken ook dit jaar weer een paar nieuwe gastacteurs op. Zo speelt Raymonde de Kuyper de rol van Hanneke Groenteman in een parodie op Sterren Op Het Doek. De afleveringen worden ook dit seizoen afgesloten met de Rapservice van Arjen Lubach en Edo Schoonbeek. Koefnoen is vanaf 18 augustus iedere zaterdag om 21.45 uur te zien bij de AVRO op Nederland 1. [Radio.NL]