Nick Grimshaw wordt vanaf september de nieuwe ochtenddeejay van BBC Radio 1. Dit heeft het radiostation woensdag bekend gemaakt. De deejay volgt Chris Moyles op, die de ochtendshow de afgelopen 8,5 jaar presenteerde. Grimshaw presenteert momenteel de late avondshow op de Britse jongerenzender.

Sinds januari 2004 presenteert Chris Moyles de dagelijkse ochtendshow op BBC Radio 1. En met succes, want sinds zijn komst zijn de luistercijfers fors gestegen.


Momenteel luisteren er wekelijks 7,1 miljoen luisteraars. In juli 2011 verlengde Moyles zijn contract met Radio 1 met nog eens 2,5 jaar.


Groot was dan ook de verassing toen Moyles woensdagochtend bekend maakte te stoppen met de dagelijkse ochtendshow. Na 8,5 jaar geeft hij het stokje over aan Nick Grimshaw (foto).


Vanaf september presenteert hij de belangrijkste radioshow op Radio 1. Grimshaw, ook wel bekend als Grimmy and G-Munni, is sinds 2005 op de jongerenzender te horen. Sinds juni 2009 presenteert hij de dagelijkse avondshow tussen 22 uur en middernacht. Ook was hij vaste vervanger van Scott Mills in de middag.


Volgens Radio 1-programmaleider Ben Cooper is Grimshaw de perfecte opvolger van Moyles: Nick is een geweldige deejay met passie voor muziek en een geweldig gevoel voor humor, die past bij onze luisteraars.


Ondanks dat Moyles stopt met de ochtendshow blijft hij wel gewoon te horen op Radio 1. De zender en de deejay praten momenteel over een nieuwe show. Wie de late avondshow van Grimshaw over gaat nemen is ook nog niet bekend. [RS/Radio.NL]