BBC gaat verder met 3D


Op dit moment is de Britse publieke omroep BBC bezig met een 3D-traject dat tot en met de Olympische Spelen loopt. Na dit mondiale evenement gaat de BBC echter met 3D door.

Daarbij lijkt men een nieuwe weg ingeslagen te zijn. Het huidige 3D-traject werd door Danielle Nagler in gang gezet. Deze liet openbaar weten haar twijfels over de toekomst van 3D met de huidige technologie het verplicht opzetten van een 3D-bril te hebben. Na het vertrek van Nagler bij de BBC lijkt haar opvolgster Kim Shillinglaw toch meer toekomst in 3D te zien.

Meer 3D-producties
De BBC gaat ook na de Olympische Spelen door met 3D. Zo zendt men op 8 september voor het eerst The Last Night of the Proms in 3D uit. Al eerder is in augustus net na de Olympische Spelen de serie Planet Dinosaur in 3D te bekijken. De BBC zendt alle 3D-uitzendingen op BBC HD uit. Dit HD-kanaal is bij de meeste tv-aanbieders in Nederland in het zenderaanbod aanwezig. BBC HD is ook ongecodeerd via de Astra2-satelliet op 28,2 graden oost te ontvangen. Het is de vraag op welk tv-kanaal in de toekomst 3D gaat uitzenden omdat er vergevorderde plannen zijn om de capaciteit van het huidige BBC HD in de toekomst voor BBC Two HD te gaan gebruiken.


3D tijdens de Olympische Spelen
De BBC zendt op BBC HD tijdens de Olympische Spelen de openings- en sluitingsceremonie en de 100 meter sprint voor mannen live in 3D uit. In de nachtelijke uren als er geen Olympische sportwedstrijden zijn kan men op BBC HD herhalingen van eerder plaatsgevonden wedstrijden in 3D bekijken.


Geschreven door: Jarco Kriek