Op de tablet en de smartphone is het spelletje Angry Birds al enige tijd een ware rage. De vliegende beestjes maken nu ook de stap naar de televisie en vliegen bij de Samsung Smart TV over het beeldscherm.

Voor veel mensen is Angry Birds een verslavend spelletje. Het Finse bedrijf Rovio Mobile ontwikkelde het spel waarbij spelers met een katapult boos kijkende vogels moeten lanceren om via het laten instorten van wankele constructies groene varkens te overwinnen. De eerste keer dat de Angry Birds over het iPhone- en iPad-scherm vlogen, was in november 2009. Kort daarna waren er ook versies voor andere besturingssystemen zoals Android beschikbaar.
Ook op televisie
De rondvliegende vogels hebben nu ook het Samsung internettelevisieplatform Smart Hub TV weten te bereiken. Via het grote scherm kan men de groene varkens nu met de kwaad ogende vogels aanvallen. Angry Birds is al deze maand via het Smart TV internettelevisieplatform als app te downloaden.

Gebaarbediening
Angry Birds lijkt vooralsnog alleen beschikbaar te komen op de nieuwe televisies in de ES-serie van Samsung. Bij de eerste beelden die van Angry Birds op de Samsung televisie openbaar zijn gemaakt, is te zien dat Angry Birds niet met de afstandsbediening, maar met de handen te spelen is. De gebaar/handbediening is alleen beschikbaar op de 2012-modellen uit de Samsung ES-serie. Voor wie geen Samsung Smart TV bezit, is er ook goed nieuws. Angry Birds komt binnenkort ook voor Xbox360 Kinect beschikbaar.