Fort Boyard gestart in Frankrijk

Terwijl de Nederlandse editie van Fort Boyard nog wordt opgenomen in Frankrijk, is de Franse versie ervan intussen ook al te zien en wel op zaterdagavond op France 2.

In Nederland komt de spelshow in september weer op de buis en nemen zes teams van bekende Nederlanders het tegen elkaar op. De presentatie zal in handen zijn van Gerard Ekdom en Lauren Venster. Fort Boyard is van oorsprong een Franse spelshow die wordt opgenomen op een fort voor de Franse kust en in Frankrijk zelf nog razend populair, alwaar het wordt uitgezonden in de zomermaanden op France 2.


Fort Boyard op France 2
In Frankrijk zelf is de show eerder opgenomen op dezelfde locatie en wordt nu uitgezonden bij France 2. De uitzending is op de zaterdagavond op prime time om 20.40 uur. France 2 kan worden bekeken bij veel aanbieders van televisie in BelgiŽ en in Nederland bij onder meer Caiway, Ziggo en in Zeeland via Delta (ook in het analoge pakket). Daarnaast is er in het kader van het Franse TNT Sat de ongecodeerde verspreiding die via Eutelsat 5 West (ook bekend als Atlantic Bird 3) plaatsvindt.

Geschreven door: Jan-Hein Visser